Annons
 

Oh-la-la-Lanvin designar för H&M!

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 

Lanvin 1

Nu avslöjar H&M att Lanvins chefsdesigner Alber Elbaz tar över stafettpinnen för att designa lyxig, men prisvärd couture för den svenska klädkedjan. Samarbetet kommenteras här av Baaam:s chefredaktör Charlotta Flinkenberg.

Annons

Av: Rose-Marie Söderlund Foto: H&M, Antoni Ruiz Aragó

[poll id=777]

Lanvin 2

I pressmeddelandet säger chefsdesigner Alber Elbaz bland annat:

– Det handlar inte om att göra ”a dress for less”, snarare var det H&M:s vision om att vilja ta H&M:s kläder till en lyxigare nivå som lockade mig.

Baaams chefredaktör Charlotta Flinkenberg kommenterar det senaste designsamarbetet:

– Alber Elbaz gör fantastiska plagg med stor sömnadsprecision för kvinnor som älskar den feminina silhuetten. Lyxiga material och konstnärliga draperingar är hans signum. Jag älskar hans klassiska och sexiga design med tydliga filmstjärneinfluenser kombinerat med djärva trendiga snitt.

Tror du att kollektionen kommer att bli en succé?

– Det jag ställer mig tveksam till är väl just hur han ska hantera det faktum att de inte kommer ha råd att arbeta med särskilt exklusiva material för att kunna hålla priserna på H&M-nivå. Själva hantverket går ju lite förlorat där. Lanvins klänningar har en prislapp på 30 000 kronor uppåt ett par hundratusen. Men med H&M:s magnifika PR-apparat inför dessa designsamarbeten skulle jag bli förvånad om inte köerna blir rekordlånga. Det är ett tungt namn de har lockat. Samtidigt känns det lite som en déja vu, eftersom Lanvin redan gjort ett försök att bli mer publikt i och med samarbetet med Acne nyligen. Det samarbetet resulterade dock mest i ovanligt dyra denimplagg tycker jag…

Vem tycker du borde bli nästa designer som gör en kollektion för H&M?

– Hade Alexander McQueen fortfarande varit i livet hade det så klart varit ett spännande möte. Men nu går ju inte det. Marnis mönstermani tror jag lockar många, dessutom är ju deras plagg i huvudsak sydda av polyester eller annat billigt material och är egentligen inte värda sina överpriser. Men störst succé tror jag att Marc Jacobs skulle göra!

Lanvin 3 Lanvin 4 Lanvin 5 Lanvin 6 Lanvin 7 Lanvin 8