Annons
 

Olga Rönnberg: ”Om du vill ha muskler måste du äta”

För att få bästa möjliga resultat av din träning behöver du äta – mycket och näringsrikt. Vi har pratat med PT:n och träningsprofilen Olga Rönnberg, aktuell med bästsäljande boken Olgas Mat.

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 

Vad vill du att vi ska lära oss av din bok?
– Att man kan få resultat, känna sig mätt, nöjd och stark utan svält och ensidig mat. Man kommer kunna klara sig i olika matsituationer utan ångest.

Varför är det så himla svårt för många av oss att hitta en hållbar, hälsosam livsstil med bra kost och träning?
– För att vi har lärt oss att ju hårdare träning och ju mindre mat, desto bättre. Detta resulterar i mycket strikta kostramar som inte håller i längden.

Annons

Du har ett koncept som du kallar ”diet utan namn” – berätta!
– För mig som har familj, reser och som gillar mat men ändå vill ha resultat av min träning är det viktigt att kunna kombinera allt det här. Jag har gått genom olika dieter, tränat på noll kolhydrater – utan framsteg måste jag tillägga… Jag har ätit min egen mat och inte som resten av familjen, jag har tackat nej till det som bjudits på olika tillställningar, och faktiskt inte vågat gå ut för att det kanske skulle serveras mat och dryck och jag vågade inte lita på mig själv… Jag kom till en punkt där jag kände att jag kan inte hålla på så här eftersom det begränsade mig. Till slut hittade jag en gyllene väg utan att offra särskilt mycket eller känna mig udda.

Är vi för fixerade vid dieter?
– Visst är vi det! Och ändå lär vi inte oss att dieter inte fungerar…

Ett viktigt budskap i din bok är att man behöver äta mycket för att komma i form. Vad händer när man tränar och äter för lite?
– Om du vill ha muskler så behöver du äta, tillföra energi. Inget kan växa från ingenting. Om du styrketränar men äter lite så kommer kroppen ta energin från dina egna muskler och som resultat blir du ännu sladdrigare och svagare. Det är nog inte det du är ute efter…

9789173630856

Olgas tränings-ID

PWO-snack: En proteindrink från mitt eget märke och några råriskakor eller banan.
Peppmusik: Allt från Orup till senaste hiten. Jag är en allätare och jag skäms inte för det.
Proteinkälla: Lax och ägg.
Träningsskor: Adidas, just nu.

Fler recept och tips hittar du i Olgas nya bok! I senaste numret av Baaam, i butik nu, kan du ta del av några goda proteinrika recept ur Olgas bok.

Foto Thinkstock

 


 
 


Annons