Annons
 

Ormgift och snigelslem, framtiden inom skönhet?

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 
Ormgift jämförs med botox och sägs motverka rynkor.

Ormgift jämförs med botox och sägs motverka rynkor.

Skönhetstrender kommer och går, men vi har i alla tider gjort vårt bästa för att framhäva skönhet och förhindra åldrande på olika sätt. Inte ens ingredienser som ormgift och snigelslem är främmande i vår jakt på evig ungdom. Ormgift jämförs med botox och används därför på syntetiskt framställt väg i vissa hudkrämer. Snigelslem sägs ha läkande och mjukgörande egenskaper och används både i krämform och som behandling med levande sniglar.

Annons

– När det kommer till skönhetstrender inspireras vi ofta av den asiatiska marknaden. De kan använda ingredienser som ses som udda i Europa, t.ex. från silkesmask, snigel och orm, och det är inte självklart att vi prövar allt i Europa. Asien har också en tydlig trend med inpackningar, pulver och appliceringsmetoder, säger Alice Badaru Kisiel, produktchef för Schwarzkopf Gliss.

I Japan kan man göra en ansiktsbehandling med levande sniglar.

I Japan kan man göra en ansiktsbehandling med levande sniglar.

Några lite mer lättsmälta aktuella trender inom just hårvård är:

  • BB-produkter. BB står för ”beauty balm” och används av produkter som har flera olika egenskaper. Begreppet är välanvänt inom smink och hudvård, men nu har det även kommit för håret. Produkterna kan bland annat reparera skadat hår, ge glans, skydda mot UV-strålar, mjukgöra etc.
  • Primers. Även denna trend är populär inom smink och hudvård. En primer skyddar huden eller håret mot yttre påfrestningar och skapar en slät yta som förbereder för ytterligare styling och produkter.
  • Texturer och applikationer: Pulver och torra produkter blir en allt vanligare struktur för hårvårdsprodukter och något vi kommer se mer av i framtiden, inom såväl styling som hårfärg.
  • Skräddarsydda produkter. Dagens konsumenter ställer högre krav än någonsin på att deras hårprodukter ska vara specialgjorda just för dem. Vi kommer bland annat att se fler produkter speciellt anpassade för olika etniciteter i dagligvaruhandeln.

Läs även:
Dr. Organic lanserar ansiktskräm med snigelslem
Carolina Gynning: ”Jag har fått bebishud med Spermine!”
Varning för den farliga (och äckliga) binnikemaskdieten

Av: Rose-Marie Söderlund Foto: All Over Press