Annons
 

Par som dricker ihop har en lyckligare relation

Brukar du och din älskling njuta av ett glas vin? Ny forskning visar att par som dricker alkohol tillsammans, eller helt låter bli, har ett härligare förhållande.

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 

Sommaren är här och alkoholtillfällena blir lätt fler än vanligt. Och visst är det härligt att njuta av ett glas kallt bubbel tillsammans med sin älskling? Nu visar en ny studie att det dessutom kan vara bra för er relation!

Annons

Par där båda dricker alkohol, eller där båda låter bli, är nämligen lyckligare i sitt förhållande än par där den ena dricker och den andra inte gör det.

Vill du testa? Så gör du pink sangria – sommarens trenddrink
glas_vin_paris

I den amerikanska studien intervjuades 4 864 personer i förhållanden. Deltagarna fick svara på frågor om hur många gånger i veckan de drack alkohol och hur mycket de drack varje gång. Det visade sig att par som drack ungefär lika mycket och lika ofta, eller par som helt lät bli, var mer nöjda i sin relation.

Det är alltså inte själva alkoholen som är nyckeln till en lyckligare relation, utan att ni har gemensamma alkoholvanor. Oavsett om ni dricker alkohol eller inte!

Läs mer
Sockerfritt bubbel – perfekt till sommarfesten
Forskning visar: Tatueringar gör dig friskare
9 geniala skönhetsknep som verkar medan du sover

Bildkälla IBL

 
Annons