Annons
 

Paris AW/09, Balmain: Nya repetitionista-trenden?!

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 
Balmain A/W 2009.

Visst var det en rockig och sexig kollektion Balmain visade i Paris. Men vänta nu, har vi inte sett det förut? Jovisst. Chefsdesigner Christophe Decarnin har dock den goda smaken att kopiera sig själv. Se modebloggen.

Annons

Av Charlotta Flinkenberg

NYCKELORD: Tajta fodral, 80-talssexigt, rockigt, spetsiga axlar, läder och paljetter, disco i ny tappning, kortkort, asymmetriskt.

Balmains vår/sommarkollektion för 2009 blev den mest haussade av alla, i samtliga medier. Även den mest kopierade. Christophe Decarnin har gett oss musikant-jackan med brodyr, de klorblekta jeansen, de strassblingade nitsandaletterna, de sexiga, tajta kavajerna med spetsiga poweraxlar, det ålsmala paljettfodralet och det dekadenta 80-talet i ny tappning. Och varför ändra ett vinnande koncept? Så verkar i alla fall Balmain ha resonerat inför höstens kollektion som ser – precis likadan ut som tidigare kollektioner. Det enda nya är några nytolkningar av haremsbyxan, överhängd med stenar, paljetter – eller helt enkelt trasig med blottade ben. Det är fortfarande fantastiskt läckert och sexigare plagg går nog inte att köpa idag, om du nu skulle råka ha 150 000 kr över (vilket en klänning från Balmain kostar i runda slängar). Men aningen mer kreativitet tycker jag nog att man kan kräva, om nu inte Balmain aspirerar på eptitetet repetitionista-trend.

[nggallery id=154]