Annons
 

Paris AW/09, Christian Dior: Ladylika dräkter möter orientalisk mystik

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 
Christian Dior A/W 2009.

Christian Dior A/W 2009.

Diors höstkollektion som visades i Paris bjöd på mustiga färger, skräddade cocoon-former, pälsdetaljer och haremsbyxor i siden.

Av Charlotta Flinkenberg

NYCKELORD: Kappor, cocoon-silhuetter, Paul Poiret, chiffong, mönstermix, pälskragar/kanter/ärmar, mocka, ladylike, tulpankjolar, 20-talsdräktjackor, orienten, gult, orange, lila, grått, guldbrokad, haremsbyxor deluxe.

Annons

När jag träffade Patricia Field, stjärnstylisten bakom succéer som ”Sex and the City” och ”Djävulen bär Prada” i New York, så sa hon följande: ”John Galliano är världens främsta designer idag, just för att han ‘keeps the fashion fire flaming'”. Och i höstens kollektion för anrika modehuset Dior visar John Galliano upp en spännvidd som sträcker sig från propert och välskräddat 20-tal, till en flirt med orientalisk mystik, brokadjackor, guldhalsband och transparenta haremsbyxor. Den senare delen i kollektionen påminner inte så lite om hans egen kollektion för sommaren 2009, vilket egentligen är det enda ickeskapande med denna höstkollektion för Dior. Men just det repetitiva kan vara förlåtet i detta fall eftersom det utförs med stor trendprecision och härlig sömnadskonstruktion. Det är lyxigt, damigt och pampigt. Det här är mode för drottningar, prinsessor och presidentfruar – vilket troligtvis är de enda som har råd med plaggen. Accessoarerna dock är överkomliga i pris och just skorna med fantastifull klack och lekfulla snörtofsar är en säker trendinvestering i höst.

[nggallery id=156]