Annons
 

Paris AW/09, Dries Van Noten: Damigt och påklätt

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 
Dries Van Noten A/W 2009.

Dries Van Notens höstkollektion som visades i Paris visade olika nyanser av hudfärgat i samverkan med senap och duvblått. Avskalad enkelhet stod i fokus.

Av Charlotta Flinkenberg

NYCKELORD: Påklätt, damigt, elegant, sofistikerat, kamelhårsfärgat, senapsgult, smutsiga pasteller, skinnbermudas, Andra Världskriget-chic.

Annons

Kännetecknande för Dries Van Notens plagg brukar vara mönsterrikedomen och förmågan att sammanställa just mönster i sidenmaterial så att de inte blir skrikiga utan däremot sofistikerade. Denna kollektion är inget undantag från den regeln, även om det mönstrade står lite tillbaka i jämförelse med de smutsiga pastellerna och rejäla ytterplagg. Det här är plagg för den mogna kvinnan och flera av dem är i ärlighetens namn aningen svårburna (långa lädershorts?!), eftersom silhuetterna snarare skapar ett asiatiskt lugn snarare än kämpar för att dra blickarna till sig. Det är välskräddat, påklätt och har starka influenser av hur kvinnorna klädde sig under andra världskriget. Det som lyfter den deppiga känslan är några starka orange inslag och de oerhört vackra mönstrade plaggen, där man märker att Dries Van Notens kreativa stjärna lyser starkast.

[nggallery id=152]