Annons
 

Paris AW/09, Emanuel Ungaro: Sexiga sidenfodral och coola jackor

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 
Emanuel Ungaro A/W 2009.

Hurra! Här kommer den mest bärbara kollektionen från Ungaro på flera år. Det är ungt, djärvt, edgy och andas 80-tal och citychic fashionista.

Av Charlotta Flinkenberg

NYCKELORD: Draperat, prickigt möter prickigt, sexigt och figurnära, struktur & volym, moderna volanger, rosa strumpbyxor, välskräddade kavajer.

Annons

Esteban Cortazar har sedan han tog över stafettpinnen från Peter Dundas, som chefsdesigner, jobbat hårt på att hitta något eget som inte är alltför likt Ungaros tidigare svepande, urringade galakreationer i färgstarka lyxmaterial. Det är fortfarande feminint och sexigt, men mer vardagsglamour än tidigare och jag måste säga att Ungaro med denna kollektion kommer att hitta en ny publik som säkert lockas av det finurliga utanpåskrädderiet med roliga, styva volanger och origamiteknik samt snygga, markerade skinnjackor eller kavajer till sexiga sidenfodral och prickiga scarves. Flera av plaggen kommer att bli tokkopierade av Topshop och H&M innan vi hinner säga ”exklusivitet”, men det är ju å andra sidan ett gott betyg.

[nggallery id=157]