Annons
 

Paris AW/09, YSL: Fyra nyanser av grått, powerpants + biker-chic

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 
Yves Saint Laurent A/W 2009.

Från powerdresses till powerpants – så kan man summera YSL:s kommande höst. Nu står byxan i fokus, liksom grått i alla nyanser. Men för att bryta av den propra businesslooken lade chefsdesigner Stefano Pilati in lite biker-chica plagg i läder som snuddade vid gränsen för det anständiga.

Annons

Av Charlotta Flinkenberg

NYCKELORD: Elegant skräddade byxor, biker-chica skinnplagg, sammetsklänningar, origamiaxlar/toppar, mockaplatå, lyxig sekreterar-look.

YSL:s signumplagg – smokingjackan – har fått sig en ansiktslyftning i denna kollektion och förvandlats till en kappa. Det är en av få nyheter som Stefano Pilati bjuder på i denna mycket konventionella kollektion. Det är grått i alla tänkbara varianter, uppblandat med nästintill fetisch-liknande läderplagg som en skinnbustier och en synnerligen osmickrande läder-jumpsuit, som säkert hade varit sexig om den vore tight, men nu ser den farligt lik ut såna där plagg som yrkesfiskare har. Då det handlar om välskräddad elegans á la överbetald sekreterare och business-fashionista, så slår ingen YSL på fingrarna. Denna säsong verkar dock de karaktäristiska powerklänningarna få stå i skymundan för riktigt välsittande powerbyxor. Kjolarna med omlott-slits är även de to die for liksom de vackra kapporna. I övrigt inga överraskningar.

[nggallery id=159]