Annons
 

Smarta knepet för att se om du passar i kort frisyr

Är du sugen på att klippa en kort frisyr men är inte helt säker på om du vågar? Så här enkelt tar du reda på om du skulle passa i kortare hår!

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 

Om du överväger ett kortare klipp, men inte är helt säker på vilken frisyr du passar bäst i, finns det ett smart knep att ta till. Det är nämligen vinkeln på käkbenet som avgör om en person passar bäst i långt eller kort hår, förklarar hårexperten Giles Robinson för livsstilsajten Self – och det finns ett enkelt test du kan göra!

Annons

Du behöver en penna och en linjal. Ställ dig sen framför spegeln och sätt pennan horisontellt under din haka och håll samtidigt en linjal vertikalt vid örsnibben.

Mät avståndet från örsnibben och pennudden. Om avståndet är mindre än 5,7 centimeter är ditt ansikte som gjort för en kort frisyr, men om det är över 5,7 centimeter passar ditt ansikte enligt detta test allra bäst i en längre frisyr.

Läs även: Så bleker du håret med c-vitamin
Codice DB: 2508591

Låt oss ta testet med en nypa salt. Det finns såklart fler som passar i kort hår och om du trivs i din frisyr, bär du också upp den som bäst, oavsett vad ett test visar. Men om du velar fram och tillbaka på ett kort klipp, kan det ju vara värt att testa! Eller hur?

Dags att boka klipptid?

Läs även:
21 enkla och snabba frisyrer som döljer smutsigt hår
Stylingmissarna som skadar ditt hår allra mest
Sex missar du gör med torrschampo (utan att veta om det!)

Bilder IBL, Mondadori