Annons
 

Proffsets bästa knep: Så blir du bra på bild (varje gång!)

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 
hur blir man bra på bild

Experten Sania Claus Demina tipsar om hur du blir bra på bild.

Hur kommer det sig att vissa lyckas bli bra på bild, gång efter gång? Experten Sania Claus Demina har avslöjat för Baaam vad hennes knep är för lyckas framför kameran.

Annons

1. Ta bilderna underifrån (men inte för långt underifrån), så ser du och benen längre ut.

2. Håll i något. Om det känns stelt framför kameran så är tipset att hålla i någonting. Typ mobilen, en väska eller liknande. Då blir det enklare att slappna av.

3. Övning ger färdighet! Helt klart. Ta några testbilder först så blir resterande bilder garanterat jättebra.

4. Tänk på vad som ska vara i fokus. Vill du visa kläderna? Dig själv? Frisyren? Utgå från det!

5. Hoppas på tur! Knäpp av massvis med bilder, ha roligt samtidigt, tänk inte överhuvudtaget och håll tummarna för att något magiskt fastnar på linsen. Chansen är stor, eftersom man slappnar av när man inte tänker = bra bild.

6. Inspireras. Spara bilder som du gillar som andra har tagit. Inspiration är jätteviktigt. Kolla efter vinklar, var fokus ligger (vad är det första du tänker på när du ser bilden?), ljus, bakgrund och så vidare.

7. Bakgrunden är jätteviktig! En alldeles för rörig bakgrund tar fokus från bilden. Om du tycker att en vägg är för tråkigt kan du ta bilderna lite snett mot väggen, för att få djup i bilden.

8. Undvik korsade ben. Jag tycker personligen inte om när man står med benen i kors. Ena skon syns inte och så tycker jag att man ser större ut än vad man är…

9. Sträck på dig och var inte rädd för kameran. Tänk att den är din kompis.

10. Fokusera. Det är enklare att slappna av om man totalblockerar omgivningen.

Läs hela originalartikeln här.