Annons
 

Rebecca Fredriksson: ”10 tips till en större och bättre blogg”

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 

IMG_5397.jpg

Idag finns det otroligt många bloggar, allt från modebloggar och skönhetsbloggar till träningsbloggar. Kanske har du en egen blogg eller är sugen på att starta en men inte vet hur du ska gå tillväga? Hur gör man om man vill satsa på helhjärtat på sin blogg och få den att växa? Vår bloggexpert Rebecca Fredriksson delar här med sig av  sina bästa bloggtips.

Annons

1. Det allra första och det viktigaste är att du hittar din grej. Vad vill du sikta in dig på? Ska du driva en modeblogg, livsstilblogg, matblogg, inredningsblogg, träningsblogg en blogg som innehåller olika delar? Försök komma på ditt koncept och hitta din nisch och kör på den stenhårt. Fundera även på vad bloggen ska heta, det ska vara kort och kraftfullt.

2. Bilderna är A och O på en blogg. Bloggen höjs och blir så mycket mer intressant om du ligger mycket tid och tanke bakom bilderna. Mobilbilder är förbjudet. Införskaffa dig en bra kamera, som även är lätt att ta med.

3. Uppdatera ofta. Det krävs att du lägger ner mycket tid och energi på din blogg om den ska växa. Ingen läser en blogg som uppdateras en gång i veckan. 1-2 inlägg om dagen bör du blogga.

4. Engagera dina läsare genom att svara på deras kommentarer. Feedback är otroligt viktigt. Ordna tävlingar emellanåt och visa att du finns där och uppskattar människorna som faktiskt följer dig varje dag.

5. Skriv inte för långt. Det är ändå ingen som orkar läsa så mycket. De flesta gillar snygga bilder och lite kortare texter.

6. Tidsinställ inlägg om du inte hinner blogga på någon/några dagar. Det är så mycket bättre än att det är helt tomt.

7. Fråga dina läsare vad de uppskattar mest och vill läsa om i din blogg. På så vis blir det lättare att driva en så bra blogg som möjligt.

8. Kommentera andras bloggar. Länka från din Facebook, Instagram och andra sociala medier. Det gäller att synas.

9. Tänk på vad du skriver. Skriv det du själv står för. Var dig själv och försök inte vara någon annan.

10. Skriv om aktuella saker. Har du ingen inspiration alls? Köp tidningen Baaam, så sprudlar inspirationen.