Annons
Recension Altewai Saome:
 

Recension Altewai Saome: ”Lågmält i hög klass – ren och skär sömnadsporr!”

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 

Prisade och galet heta designerduon Altewai Saome inledde visningarna på Mercedes Benz Fashion Week i Stockholm på Berns. Den mest hypade visningen av alla i branschen och därmed oerhört höga förväntningar, ledde till att stämningen kokade på Berns innan modellerna äntrade catwalken.

Annons

Baaams modeteam var förstås på plats och Charlotta Flinkenberg recenserar här höst/vinterkollektionen för 2012 av Altewai Saome så här:

– Jag har också förtjusats av dessa begåvade tjejers tidigare spännande kollektioner. Men det har varit mycket influenser från Balenciaga, en del effektsökande, yviga gester och vavavoomtrendiga plagg som i ärlighetens namn har en rätt snäv målgrupp. Alla är inte lika modiga som Emilia de Poret och törs bära upp något som ser ut som en krigsrustning för en scifi-skalbagge, lätt influerad av inkakulturen, med vissa sportiga dykdräktsinslag. Jag hade nog förväntat mig att Natalia Altewai och Randa Saome skulle fortsätta på det excentriska och konceptuella spåret, som hyllas i modemaffiakretsar men sällan når utanför dessa klubbar för inbördes beundran. Därför blev jag positivt överraskad att se en höstkollektion med småtrist, antracitgrå vardagsbas som vid en närmare blick bjuder på spännande detaljer, vackra utsmyckningar, feminina volangdraperingar (som bara syns i vissa vinklar). Halsknäppt minimalism möter dekorerad maximalism. Lågmält i hög klass. Det är ren och skär sömnadsporr! Här ges klädernas silhuetter mer fokus och funktion går före fiction. Det märks att de har gjort kläderna mer anpassade för en bredare publik och det är just det här som är den stora utmaningen – att lyckas leverera något som är bärbart men samtidigt spännande och nyskapande. Altewai Saome har återigen gjort något awesome. Det enda jag saknade var väl några ”håll käften”-pieces. I allt det där lågmälda hade det varit skoj med några finalplagg som stack ut liiite mer och visade lite av det där skruvade som de (också) är så bra på.

Kuriosa: Modellerna bar sandaletter från Zara i grått/silver/guld-glitter som fortfarande går att fynda på tokrea om du har tur och finner några i din storlek! • Frida Selkirk (som även gör mina naglar) från Naglar på Fridas, hade gjort Minx-naglar till denna visning som blandade guld- och silver-folie samtidigt. • För första gången visade märket även en herrkollektion

På front row: Hela svenska fashionista-eliten; Emilia de Poret, Noomi Rapace, Jonna Bergh, H&M:s Margareta Van Den Bosch, Rebecca Simonsson, Karin Winther, Linda Sundblad.

 


 
 


Annons Laddar nästa artikel…