
Fixa fruktig sangría med rosévin och jordgubbar
Sommaren är äntligen här och solen skiner ner över Sverige. Passa då på att få en riktigt fruktig boost med den här somriga sangrían.
Du behöver:
1 flaska rosévin (gärna mer torrt än sött)
1 dl brandy/konjak
1 dl Grand Marnier
4 1/2 dl sodavatten
2 blodapelsiner
2 lime
2 1/2 dl kulor av vattenmelon
1/2 liter jordgubbar
Recept: Svalkande isglass med mango och vitt vin
Så här gör du:
Börja med att förbereda frukten; skär blodapelsinen och limen i tunna skivor, gör kulor av vattenmelonen (med hjälp av ett kuljärn) och skär jordgubbarna i skivor.
Häll all frukt i en fin kanna och häll i rosévin, brandy, Grand Marnier och sodavatten över och rör om. Låt det stå ett tag i kylskåpet så frukterna hinner marineras av vätskan – då blir det som godast!
Servera i snygga glas tillsammans med mycket is och njut!

Läs även:
Vit sangria med cava och vattenmelon
Drink med mousserande vin, glass och hallon
Så gör du världens godaste bellini med hallonsorbet och cava
Foto: IBL