Skippa palmoljan! Gör din egen Nutella – med bara 4 ingredienser

Att göra sin egen Nutella är inte alls så svårt som man kanske kan tro. Här är ett riktigt gott recept på hasselnötscréme! PLUS, du får ett recept på bananglass också.

Läs också: Recept: Blondies med Nutellaswirl (allt du behöver!)

Hemmagjord Nutella

Ingredienser

200 g hasselnötter

2 msk kakao

1-2 msk kokosolja

1-2 msk agavesirap

Gör så här:

Rosta nötterna på 200 grader på en plåt i ugnen i 4-6 minuter eller i en het stekpanna tills de fått en fin yta. De får inte bli brända, håll koll!

Låt svalna, rulla dem mellan händerna eller i en kökshandduk så du får bort det mesta av skalet.

Lägg nötterna i en mixer och mixa tills det blir ett hasselnötssmör. Det kan ta 10-20 minuter beroende på mixer. Stanna med jämna mellanrum och blanda runt så att allt blir mixat till en slät massa.

När det har blivit ett smör lägger du i de andra ingredienserna och mixar tills det är blandat.

Lägg upp i en fin glasburk och förvara i kylen. Servera Nutellan på en smörgås, ät den med sked (vår favorit!) eller tillsammans med denna nyttiga bananglass!

Läs också: Recept: Mumsiga nutellabrownies – på bara tre ingredienser

Läs också: Recept: Världens godaste Nutellapannkakor

Har du kokosolja över? Gör egen bananglass!

Två portioner

Ingredienser

2 st bananer

1 dl kvarg

1 tsk kokosolja

1 tsk vaniljpulver

Gör såhär:

Hacka bananerna i slantar och frys in. När de är frysta så tar du ut dem och mixar med övriga ingredienser till en mjuk och krämig konsistens. Söta eventuellt med agavesirap och blanda i hackade torkade frukter.

Ställ in den i frysen en stund och ta sedan ut den och servera en kula glass tillsammans med en klick Nutella!

Läs också: Recept: Nyttiga nutellabollar med fyra ingredienser