
Recept: Sockerfria macarons med smak av hallon
Bjud dina vänner på lyxiga macarons med fräsch smak av hallon och citron. De är inte bara ljuvligt ögongodis – de är också drömmigt goda!
Finns det något lyxigare bakverk än macarons? Förmodligen inte. De här små godbitarna passar lika bra till sommarens fikapauser som till ett glas bubbel när du vill fira lite extra.
Missa inte! Så gör du krämig avokado- och chokladglass (på 3 minuter!)
Du behöver:
Macaronesmet
1 dl äggvita + 3 msk sukrilett
3 dl sukrilett flormelis
2,75 dl mandelmjöl
Några droppar röd karamellfärg
Fyllning
1 ägg
1 äggula
1 pressad citron
skalet från 1 citron
1 msk kokosolja
2 msk Sukrilett
2 msk frysta hallon

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 130 grader. Sikta sukrilett flormelis och mandelmjöl ner i en skål och blanda med en sked.
2. Vispa äggvita med 3 matskedar sukrilett i en annan skål tills det blir ett hårt skum.
3. Blanda ner mjölblandningen i äggvitan och vispa samman med elvisp. Droppa i några droppar karamellfärg i smeten och vispa ytterligare.
4. Klä en plåt med bakplåtspapper och smörj in det med kokosolja. Klicka sedan ut smeten med en spritser i bollar stora ungefär som en 5-krona. Grädda i ugnen i cirka 20 minuter.
Hallon- och lemoncurd
Häll samtliga ingredienser till lemoncurden i en kastrull och koka ihop på svag värme medan du rör runt i cirka 5-7 minuter. Låt svalna.
Dekoration
Ta ut plåten med macarons och låt dem svalna. Fyll dem med halloncurd och sätt ihop två delar med varandra.
Eftersom dessa macarons inte innehåller socker har de ofta inte samma fyllighet som en vanlig macaron. Men de smakar minst lika gott!
Läs mer
Så gör du pink sangria – sommarens trenddrink
Så gör du nyttiga chocolate chip cookies – på 10 minuter
Nyttiga brownies med hasselnötter och flingsalt
Bildkälla IBL