
Recept: Vit sangria med prosecco och mango
Sangria är alltid en bra idé. Testa den här fruktiga varianten med krispig prosecco, mango och jordgubbar!
Du behöver:
1 flaska prosecco
2 dl vatten
2 dl socker
1 dl färsk mynta
1/2 dl apelsinlikör
2 dl mangopuré
2 dl färska jordgubbar
3 1/2 dl ingefäraläsk
4 msk limesaft
Några skivor äpple
1 lime
Is
Läs även: Prosecco riskerar att ta slut i butik i sommar
Så här gör du:
Blanda vatten, socker och myntablad och lägg det i en kastrull. När det börjar koka, sänk värmen och låt det sjuda i två minuter eller tills vätskan blivit som sirap. Ta bort kastrullen från spisen, ta bort myntabladen och låt svalna.
Skär jordgubbarna och limen i skivor. Blanda apelsinlikör, mangopurén, en dl av sirapsblandningen, jordgubbar och lime i en stor skål. Låt stå i kylskåpet i minst två timmar.
När det är dags att servera häller du mangomixen i en kanna full med is och häller i ingefäraläsken och resten av frukten. Till sist är det bara att hälla över den krispiga proseccon och rör om försiktigt. Njut!

Fler härliga recept:
Somrig sangria med granatäpple och prosecco
Drink med mousserande vin, glass och hallon
Vit sangria med cava och vattenmelon
Foto: IBL