Recept: Vit sangria med prosecco och mango

Sangria är alltid en bra idé. Testa den här fruktiga varianten med krispig prosecco, mango och jordgubbar!

Du behöver:

1 flaska prosecco

2 dl vatten

2 dl socker

1 dl färsk mynta

1/2 dl apelsinlikör

2 dl mangopuré

2 dl färska jordgubbar

3 1/2 dl ingefäraläsk

4 msk limesaft

Några skivor äpple

1 lime

Is

Läs även: Prosecco riskerar att ta slut i butik i sommar

Så här gör du:

Blanda vatten, socker och myntablad och lägg det i en kastrull. När det börjar koka, sänk värmen och låt det sjuda i två minuter eller tills vätskan blivit som sirap. Ta bort kastrullen från spisen, ta bort myntabladen och låt svalna.

Skär jordgubbarna och limen i skivor. Blanda apelsinlikör, mangopurén, en dl av sirapsblandningen, jordgubbar och lime i en stor skål. Låt stå i kylskåpet i minst två timmar.

När det är dags att servera häller du mangomixen i en kanna full med is och häller i ingefäraläsken och resten av frukten. Till sist är det bara att hälla över den krispiga proseccon och rör om försiktigt. Njut!

Psst! Gillar du andra frukter bättre? Byt ut och gör vit sangria på ditt sätt!
Psst! Gillar du andra frukter bättre? Byt ut och gör vit sangria på ditt sätt!

Fler härliga recept:
Somrig sangria med granatäpple och prosecco
Drink med mousserande vin, glass och hallon
Vit sangria med cava och vattenmelon

Foto: IBL