Gossip Girl

4 dejtingtips som funkar (på riktigt!)

En första dejt med någon man verkligen är intresserad av kan få den coolaste person att förvandlas till ett komplett nervvrak. Fel saker kommer ur munnen, du känner dig obekväm och pinsam och har inte en chans att visa hur skön du är, egentligen. Eller så är det bara tyst och stelt. Men det finns knep att ta till, knep som gör skillnad och som faktiskt kan göra dig till ett dejtingproffs – hur nervös du än är.

Henrik Fexeus, mental illusionist, expert på medveten och omedveten påverkan och författare till en rad böcker inom just det här ämnet, delar med sig av sina absolut bästa tips. Ta dem till dig och första dejten kommer bli lättare och roligare. Och hetare.

1. Ögonknepet


Du kan få din dejt totalt knäsvag bara genom att titta personen rakt i ögonen, om du vågar göra det tillräckligt länge.

– Hjärnan vet att det finns två tillfällen när vi ser varandra länge i ögonen. När vi är arga och när vi är kära. Om du tittar någon länge i ögonen utlöses därför först adrenalin, utifall det finns någon fara, och sedan oxytocin. Oxytocin är en må bra-kemikalie som vi annars får när vi äter choklad och vid orgasm, för att nämna två exempel. Det är därför långa ögonkast blir så intima – och är ditt främsta vapen när du vill få någon på fall.

2. Programmera din dejts känslor


Säkra nästa dejt genom att ge din partner en oförglömlig känsla av dig.

– Ett superbra tillfälle när du alltid ska röra vid din dejt är när hen skrattar och har roligt. Då kopplar personens hjärna nämligen ihop minnet av att ha kul med minnet av din beröring. Nästa gång din dejt har roligt kommer hen därför att tänka på dig – även om du inte är där.

Läs mer: 12 klyschor du känner igen om du har dejtat på nätet

3. Tänk att ni redan hör ihop


Är du nervös och spänd över hur dejten kommer att gå? Det här är knepet som får dig att slappna av.

– Ett bra sätt att få rätt inställning på en gång är att fundera över hur du skulle bete dig om ni redan var ihop. Undvik all stress och obekvämt laddade situationer genom att tänka dig att ni redan är ett par. Bete dig på samma avslappnade och självklara sätt som du skulle göra då, tipsar Henrik.

4. Rör på er


Hur du och din dejt sitter eller står kan vara helt avgörande för om ni kommer att ses igen. Se till att inte skapa distans av misstag.

– När du går på en dejt så vill du kunna vara nära, ta i och lukta på din partner. Det är också bra om ni kan röra på er. Om ni sätter er på varsin sida om ett bord, som för att äta, är dejten död. Hitta på en aktivitet istället, som att gå på konsert eller flyga drake. Om inte det går, se åtminstone till att du sätter dig bredvid din dejt istället för mittemot, säger Henrik.

Läs också:
Världens sexigaste man visar hur du får Tinder-matchningar
Bevisat: Därför kommer tjejer över sitt ex snabbare än killar
17 saker alla ringlar har upplevt

Av: Malin Ny
Foto: Thinkstock