Tecken på att din älskare är självisk i sängen.

4 tecken på att du ligger med en självisk partner

Sexlivet ska handla om att ge och ta, men vissa verkar tro att det bara handlar om att ta och sätter bara sig själva i centrum. Vi listar fyra varningstecken på en självisk älskare.

Bra sex kan vara det bästa i livet, men det är inte alltid det blir så. Om det ska bli bra alls måste man ibland vara lite självisk och berätta vad man vill, men det finns en gräns. Det är fråga om ett tagande och ett givande. Inget är väl så frustrerande som en partner som bara har sin egen njutning i fokus.

Kom ihåg en sak – det är inte själviskt att själv vilja njuta, det som är själviskt är om man inte samtidigt bryr sig om sin partners njutning. Tycker du att din sängkamrat verkar vara en självisk älskare? Spana efter de här tecknen:

Hen vill skynda sig igenom förspelet

För de absolut flesta, framför allt kvinnor, är förspelet före sex otroligt viktigt. Kvinnor får mer sällan orgasm än män och kan behöva lite mer omsorg för att kunna komma. Det bäddar ju inte för något himlastormande sex om förspelet ska rusas igenom. Det är ju då själva grunden för sexet ska läggas, vi ska bli upphetsade och sugna på varandra för att sedan eventuellt gå vidare till sex.

Alla vill inte ha långa förspel, men om du vill det och din partner vet om det och ändå låter bli att ge dig den extra uppmärksamheten bör du dra öronen åt dig lite grann.

Hen förminskar din njutning

Att skynda sig genom förspelet är illa nog, men om hen dessutom verkar tycka att din njutning är oviktig under själva sexet är det riktigt illa. Om du berättar vad du tycker om i sängen, om det så är oralsex, rollspel eller bara gos, och hen ignorerar det eller behandlar det som om det vore ett skämt är det en varning.

Också om hen tycker att sexet är klart så fort hen har fått orgasm och vänder sig om och somnar är det ett tydligt tecken på att hen inte är ett dugg intresserad av din njutning.

Din partner skryter om ert sexliv

Vissa tycker att det är helt ok att man delar med sig av detaljer ur sitt sexliv till andra, men vissa anser att det är på tok för privat. Om du tillhör den andra gruppen av människor, och din partner vet om det men ändå skryter för sina vänner är det ett självklart tecken på en självisk älskare.

Din orgasm används som trofé

Det är ju fantastiskt om du har träffat en partner som verkligen vill att du ska komma när ni har sex. Men var uppmärksam på vem din orgasm egentligen tillfredsställer. Din orgasm ska inte bli som en trofé för din partners framgångar. Om din partner blir irriterad eller sur om du inte kommer eller behöver hjälpa till själv eller ta hjälp av en vibrator för att komma, då har du en självisk älskare på halsen.


Så vad kan man göra åt det?

Ja, det finns några tips som du kan ta till dig för att kunna förändra ditt sexliv till det bättre.

Hitta vad du vill

Alla tycker inte om samma saker, så du måste först själv komma på vad du vill och tycker om.

Berätta vad du vill

Om du inte berättar för din partner vad du tycker om är det svårt för hen att göra rätt. Berätta och guida så att det blir så bra som möjligt.

Säg när det blir rätt

Positiv förstärkning, alltså att berätta vad din partner gör som känns extra bra och när hen gör något som verkligen funkar för dig – berätta det så att det kommer att hända igen.

Funkar det? Kanon!

Funkar det inte? Ok, att vara självisk i sängen kan vara ett tecken på att man är självisk även i andra områden av livet. Om du fortsätter känna dig ouppskattad och åsidosatt i eller utanför sängen är det dags att dra.

Foto: TT

Inspiration: Men’s Health

Läs mer:

Bra porr för kvinnor? Jo det finns, vi har listat bästa sajterna!

9 sätt att boosta sexlusten

5 saker som kan hända om du slutar att ha sex

Din hetaste sexdröm – baserat på ditt stjärntecken