Tecken på att du borde göra slut

4 tidiga tecken på att din partner inte är rätt för dig

Är du och din partner verkligen rätt för varandra? Här är relationsexpertens råd om tidiga varningssignaler att leta efter i förhållandet.
1:09

Efter reklamen: 10 tecken på att du lever i en destruktiv relation

(1:09)

10 tecken på att du lever i en destruktiv relation

Kärlek kan vara det finaste som finns i livet, men ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig. Oavsett om pirret i magen och spänningen finns där, så är det inte allt som spelar roll i en relation. Alla förtjänar en chans att älska och bli älskad, men det ska inte vara på bekostnad av relationen till en själv eller andra runt omkring.

Baaam har pratat med relationsexperten Charlotte Sander och tagit del av hennes bästa råd när det kommer till tidiga tecken man bör se upp med i en relation.


Fyra tecken på att du inte hör ihop med din partner:

Du kommer nära, men inte längre

Vill din partner inte riktigt släppa in dig på livet? Då kanske du ska vara lite extra vaksam. Det tar olika lång tid för alla att öppna upp sig, vilket man måste respektera. Märker du dock att relationen står still under en längre tid och att din partner skärmar av sig från dig – ja, då kanske ni inte är rätt för varandra trots allt?

Lögner blir vardag

En relation byggd på lögner är inget som står på önskelistan. Om du tidigt ser en tendens hos din partner att förvandla små halvsanningar till större lögner, så kommer det förmodligen bara att bli värre ju mer tiden går.

Du känner dig kontrollerad tidigt i relationen

– I början kan det handla om att du blir uppvaktad och att din partner är väldigt omhändertagande, men gränsen till att det kan gå över i en kontrollerande relation kan vara närmare än vad du tror, säger Charlotte Sander. Se upp om du tidigt i en relation märker att din partner vill bestämma vem du umgås med, eller om hen alltid har koll på din mobil.

Ni är oense om viktiga beslut

Alla är olika och om du tidigt i en relation märker att du och din partner inte har samma framtidsplaner så kan det vara värt att ta ett snack om det. Stora beslut, till exempel att skaffa barn, är viktigt att vara överens om för att relationen ska fungera. Respektera varandras åsikter så att ni inte tvingas in i beslut som inte känns rätt. Om ni inte är på samma sida är det kanske bättre att avsluta relationen nu än att vänta tills någon blir besviken.

relationsexperten Charlotte Sander

Relationsexperten Charlotte Sander menar att det finns vissa tecken i ett tidigt skede av relationen att se upp för.

Läs mer:

7 tecken på att ditt förhållande förstör dina vänskapsrelationer

Bygg bättre relationer – 3 knep som funkar

5 tecken på att du är tillsammans med den rätte

Bildkälla: TT/IBL