Lady och Lufsen, The Holiday och Eternal sunshine of the spotless mind

7 alla hjärtans dag-tips – inspirerade av romantiska filmer

Överraska din partner med en romantisk dejt på alla hjärtans dag. Här är sju idéer från romantiska filmer att inspireras av.
(BAAAM) Så skapar du en romantisk dejt hemma - 9 tips
Slå på ljud

I år ser förutsättningarna för alla hjärtans dag lite annorlunda ut – den klassiska restaurangdejten får för de flesta av oss ersättas av annat. Men det är ju ändå härligt att fira kärleken och livet, och kul att testa något nytt! Här är sju tips på saker att göra, inspirerade från några av våra mest älskade romantiska filmer.

Skriv ett kärleksbrev som i To all the boys I've loved before

Old school kärleksbrev är både bortglömt och underskattat, men en kärlekshandling som heter duga – och ett minne att spara för livet. Så här skriver du ett kärleksbrev som går rakt in i hjärtat!

Hyr en stuga som i The Holiday

Unna er ett välbehövligt miljöombyte! Hyr eller låna en stuga av en vän. Ju mer avlägsen desto bättre. En brasa, god mat, långa promenader i nya områden och tid för bara varandra – en riktig dunderkur för romantiken!

Anordna en vinprovning som i Wine Country

Wine Country handlar förvisso om vänskap, men idén med vinprovning är ett finfint tema till alla hjärtans dag, både om du firar ihop med en partner och om du firar med några nära vänner.

Titta på stjärnorna som i Eternal sunshine of the spotless mind

Råkar det vara en stjärnklar kväll, bylsa på er alla vinterkläder ni har, packa med er något gott (och kanske varmt) att dricka, något stort och skönt att ligga på, och bege er till en mysig plats. Det är magiskt att bara ligga och titta ut i rymden och låta tystnaden ge plats för nya sorters samtal.

Återskapa er första dejt som i 50 first dates

Förhoppningsvis har du inte glömt den. Återupplev nyförälskelsens pirr genom att i mesta möjliga mån återskapa er första dejt. Så mysigt och en härligt nostalgisk resa! Minns hur livet var då. Vad pratade ni om? Vad var viktigast? Vad hände med det? Vad har ändrats?

Laga en riktig Lady och Lufsen-middag

Det här ÄR ju gulligt! Gå all in med stearinljus i flaskor eller rustika ljusstakar, rödrutig duk – och såklart, en lyxig variant av köttbullar och pasta.

Upptäck er stad tillsammans som i Sömnlös i Seattle

Meg Ryan var romcom-drottning på nittiotalet, tack vare klassiker som Sömnlös i Seattle, Du har mail och När Harry mötte Sally. Ett genomgående tema i flera av filmerna är flanerande runt staden, med nedslag på både välkända ställen som små mysiga hak. Ta en långpromenad och upptäck nya guldkorn tillsammans i ert närområde.

Foto: Skärmdumpar

Inspirerat av: Elite Daily

Relaterade artiklar
Så friade kändisarna – 6 otroligt romantiska historier
25 saker att unna dig själv på alla hjärtans dag
5 romantiska filmer att titta på när du är kär