Är du snart 27 år? Grattis, du livskrisar antagligen just nu

Är du snart 27 år? Grattis, du livskrisar antagligen just nu

Börjar du närma dig 27 och känner att livet bara tappat fokus fullständigt? Grattis, då har du antagligen en mittlivskris.

Läs också: Unik statistik: Så mycket förlorar du på att bo i andra hand

Du har antagligen hört om fyrtioårskrisen, som får folk att ta hål i näsan och skaffa tatueringar – allt för att de vägrar gå med på sitt åldrande. Men har du hört om mittlivskrisen? Det borde du, för om du läser detta är det mycket troligt att du är i riskzonen.

Börjar du möjligtvis närma dig din 27:e födelsedag? Känner du lite att du tappat kontrollen och att allt i ditt liv plötsligt är i luften? Då är du antagligen en av de som upplever en mittlivskris.

Enligt en studie som karriärsajten LinkedIn har gjort upplever 72 procent av deras medlemmar i Storbritannien en kris när de är 26 år och 9 månader som får dem att tänka över sitt jobb och sina livsval.


Så om du tänkte att efter 25 är det nedförsbacke till 30 kan du tänka om, tyvärr. Det vanligaste är att fundera över om man verkligen valt ett jobb man brinner för, hur man ska klara av att komma in på bostadsmarknaden och pressen att fina en partner att dela sitt liv med.

Det verkar dessutom bli allt mer vanligt med en sådan kris i och med de ekonomiska problem vår generation vuxit upp med samt sociala mediers möjlighet för att att visa upp det ljuva livet.

– Nu för tiden lever ungdomar mellan 20 och 30 under en intensiv stress för att få tag i en bostad, navigera i det allt mer komplexa jobblandskapet, problemen med att upprätthålla sina relationer och en förvrängd bild av andras liv genom sociala medier, säger psykologen Alex Fowke till Metro UK.


Vanligast är också att krisen pågår under 11 månader och för att komma ut på andra sidan är det viktigt att erkänna för sig själv att man har saker att fundera över.

Dessutom kan det vara bra att inse att många i den här åldern fortfarande har en stor frihet att faktiskt byta jobb, byta stad och byta partner eftersom man ännu är rätt fri i livet. Ge också dig tid för dig själv och ta dina funderingar på allvar.

Läs också: Psykologen: 6 tecken på att du är på väg att bli utbränd

Foto: IBL