Åtta tecken på att du och din partner borde göra slut

Åtta tecken på att du och din partner borde göra slut

Dina google-sökningar som brukade bestå av ”rolig dejt” och ”sexställningar” har bytts ut mot tips om hur du fixar en relation och när det egentligen är dags att göra slut. Här är en checklista som förhoppningsvis gör det klarare.

Av: Filippa Rosenberg

Läs mer: 5 tecken på att du lever i ett destruktivt förhållande

Du håller krampaktigt kvar vid era minnen

När ni har årsdag och ska fira är ert favoritsamtalsämne hur fint det var när ni träffades och var nykära. Nostalgi i all ära, men om ni behöver gå långt bak i tiden för att prata om fina stunder ihop är det något som inte stämmer.

Du har en crush på någon annan och prioriterar den personen

Att bli förälskad i en annan när du är upptagen är kanske inte hela världen och har hänt oss alla. Prioriterar du utekvällen där du vet att din crush kommer vara framför en kväll med din partner, gång på gång? Då kanske det är dags att göra ett val.

Du blir på dåligt humör när du tänker på din partner

Du mår egentligen bättre av att hänga med dina tjejkompisar och tar inte gärna risken att tillbringa en hel kväll ihop med den du är tillsammans med. Ni tjafsar ändå bara. Kanske minns du inte ens senast det var bra mellan er.

Du har ont i magen

Det är svårt att slappna av, både när ni ses och när ni är ifrån varandra. Du är orolig för att hen ska få för sig att göra slut eller att du inte är kär längre, men trots att du vet att ni har det kämpigt vågar du inte ens tänka tanken.


Du har laddat ner Tinder i smyg

Du preppar redan för din eventuella kommande singelperiod. Oavsett om det är av nyfikenhet eller för att inte bli allt för ledsen när breaket sker, är det ett rätt tydligt tecken på att förhållandet är på väg utför.

Du gråter hela tiden

Trots att du inte vet varför du gråter var och varannan dag, är det inte såhär livet ska vara.

Du har tappat respekten för din partner

Du stör dig på allt från hur hen äter till personens höga skratt. Och du skäms knappt längre över dina känslor. Det är varken snällt mot dig själv eller din partner att fortsätta vara ihop när du känner såhär.

Ni har inget att prata om längre

När blev ni egentligen det där paret som sitter och scrollar i era mobiler när ni går ut och käkar tillsammans? Att titta serier ihop i all ära, men hur kul är det att vara i en relation när ni inte längre har någonting att säga varandra?

Foto: IBL