Byt stress mot romantik med de här kärleksfulla tipsen

Byt stress mot romantik med de här kärleksfulla tipsen

Klappar, matlagning och jobb som hopar sig. Men du, julen handlar om nära och kära. Så välj rätt – och byt stressen mot julig romantik. Vi berättar hur.

1. Gör något vintrigt
Julledigheten är det perfekta tillfället att prova olika vinteraktiviteter. Gå ut på långa promenader tillsammans. Håll varandra i handen och njut av alla juldekorationer, låtsas att i är med i en klyschig julfilm. Eller varför inte spänna på ett par skridskor på fötterna om det finns en skridskobana i närheten av där ni bor? Supermysigt och pluspoäng för att ni får motion på köpet.

Läs även: Forsking visar – därför är skogspromenader bra för dig

2. Massera med juliga dofter
Massage har en bevisad stresslindrande effekt, men hur ofta tar vi egentligen tiden att massera varandra? Satsa på eteriska oljor, varför inte med julig doft av kanel? Om du tycker massage är överskattat och tråkigt, ta ett bad istället. Samma välgörande effekt (typ).

Läs mer: Ensam? Så kan du massera dig själv

3. Se en romantisk julkomedi
Vill du bara ligga i soffan och slappa? Det är mer än okej. Sätt på en romantisk julkomedi, öppna en flaska vin och fixa något gott att smaska på. Har ni en brasa? Tänd den och mys i värmen. Total avslappning och minimal ansträngning. Underbart!

Läs mer: Par som kollar serier ihop är lyckligare

4. S(p)exa till det…
… Med heta extra fina underkläder. En klyscha, visst, men fortfarande en härlig julklapp. Gå och välj ut ett fint set tillsammans.

Läs mer5 sätt att sexsäkra sovrummet

5. Laga en julig middag
Höj romantiken genom att laga middag tillsammans. Krydda till det med lite lustfyllda smaker och triggande kryddor, ingredienser som sägs ha lusthöjande effekt är choklad, fikon, vitlök, nötter och chili.

Läs mer: Bakteriaboosta dig friskare – experterna från Food Pharmacy

6. Prata mera
Och då menar vi inte om jobb, vänner och familj, utan om er. Lägg er i soffan eller badet och prata om gemensamma minnen. Den där gången när ni var riktigt vilda i sängen… Er första dejt. Första gången ni hade sex… Blicka tillbaka. Ni kommer definitivt glömma vardagsstressen.

Läs även: De 36 frågorna som gör vem som helst kär i dig

Så stressa mindre och njut mer! Vi önskar er en kärleksfull jul.