vatten sex

Därför ska du inte ha sex i vattnet i sommar

Några av sommarens bästa aktiviteter är att simma och ha sex – men inte kombinerat. Här är några orsaker varför du ska låta bli sex i havet.
9 spännande sexställningar du inte har testat förut
1:39

Efter reklamen: 9 spännande sexställningar du inte har testat förut

(1:39)

Slå på ljud

Hotta upp sexlivet med lite nya sexställningar. Vi har bilder (och beskrivningar) på nio sexställningar för heteropar som ger mer njutning för er båda.

Läs mer: Onanera tillsammans med din partner – 7 sexiga tips

Under sommarens varma dagar är ett svalkande dopp det enda som hjälper. Den blöta, uppfriskande känslan är för många väldigt sensuell och känslan av att vilja dela den med någon är vanlig. Men är det säkert att ha sex i vattnet? Här är allt du behöver veta.

Bakterierna är ett faktum

Oavsett om du badar i havet, en pool eller en jacuzzi så delar du högst antagligen samma vatten med en del (läs: väldigt många) andra personer. Visst att en av dem är någon du vill ligga med, men resten då? Vatten innehåller massvis med bakterier, det spelar ingen roll var vattnet befinner sig – förrän det är i dig.

”Bakterierna och kemikalierna kan sätta sig i små, små sår i den vaginala slemhinnan vilket ökar risken för infektion” säger gynekolog Sara Twogood till Women’s Health.


Vattnet gör inte under för friktionen

Vatten är vått – något som du kanske tror är ett stort plus när det kommer till sex. Men vatten torkar tvärtom ut slemhinnorna i slidan och sköljer bort all naturligt glidmedel som du producerar. Och när friktionen inte funkar kan det leda till ytterligare små sår vilket i sin tur kan leda till infektioner.

Skyddet sviker

Säkert sex är ett måste, eller hur? Men det blir faktiskt svårare att skydda sig i vattnet. Kondomen kan lättare glida av, få revor i sig och så kan faktiskt vattnet i samband med kemikalier i kondomer minska effektiviteten i skyddet.

Kanske lika bra att hålla sig till torra land?

Foto: IBL