Därför ska du semestra samtidigt som din partner

Därför ska du semestra samtidigt som din partner

Lever man i en relation kan frågan om gemensam semester vara en het potatis. Men vad är fördelarna med att synka semestern med sin partner?

Läs också: Solsemester? 30 snygga bikinis och baddräkter att packa med

Text: Hanna Carlsson

Även om en gemensam semester kan komma med en rad nackdelar så finns det fortfarande en idé att spendera ledigheten tillsammans. Relationsexperten och samtalsterapeuten Charlotte Sander, som driver sajten relationsexperten, berättar att sommarens gemenskap sätter spår ända in på hösten.

– Under semestern hinner man prata om tiden som passerat, hur man upplever relationen just nu och vad man har för mål och visioner för framtiden. Människor vill vara mer förberedda och inser att semestern kan vara tiden för både läkning och uppbyggnad, säger Charlotte Sander och fortsätter:

– Det kan också vara det som karakteriserar skillnaden på hur relationen ser ut under hösten. De som tar chansen att jobba med sig själva och relationen under sommaren eller de som väljer att inte göra det.

Läs mer: Så sparar du 10 000 kronor till semestern – utan att märka det


Med vardag och alla rutiner kan det vara svårt att vara i fas med sin partner hela tiden. Därför kan semestern bli stunden och tillfället att hitta tillbaka till varandra och relationen.

– Lever man i en trygg relation så kan semestern vara ett utmärkt tillfälle att prata om vilka insikter man fått, vad som har varit bra eller vad som varit mindre bra. Har man däremot haft ett lite tufft år så kanske man har desto mer att prata om och då är semestern perfekt då det förhoppningsvis är lite lugnare och finns fler tillfällen till samtal, säger Charlotte Sander.

Foto: IBL

Artikeln publicerades först på MåBra.