Sneating är en blandning mellan orden sneaky och eating

Det betyder den nya dejtingtrenden ”sneating"

Tro det eller ej, men det finns dem som går på dejt bara för att få äta gratis. Här förklarar vi innebörden av den senaste (något oroväckande) trenden – sneating!

Att dejta med hjälp av appar som Tinder och Happn har blivit vardag för många. Vi svajpar hejvilt i tid och otid – på väg till jobbet, på lunchrasten och innan vi går och lägger oss. Men trots att vi spenderar en stor del av vår vakna tid med telefonen i handen är det svårt att hänga med i vad som är de senaste digitala ”inne-uttrycken”. Det dyker nämligen upp nya virala termer i samma takt som vi uppdaterar våra appar – från Netflix and chill (ett kodord för att gå hem och mysa) till ghosting (göra slut genom att plötsligt gå upp i rök).

Ja, att veta vad som är vad och vad något betyder är knepigt – men viktigt. I alla fall om du på riktigt vill veta vad din flört menar med det hen skriver och gör.

Sneating – att gå på dejt för att äta gratis

Det senaste uttrycket som har letat sig in bland vokabulären är sneating – en kombination av orden sneaky och eating. I dejtingvärlden syftar termen till att man strategiskt går på dejter för att få äta och dricka gratis, eller att man ogenerat har som vana att välja det dyraste på menyn om man blir bjuden. Med andra ord ett beteende du eventuellt bör se upp för om du är ute efter en mer seriös relation.

Enligt Urban Dictionary, ett webbaserat uppslagsverk för slangord, har uttrycket funnits sedan 2011. Men det var efter att New York Post nyligen publicerade en artikel med en kvinna som öppet berättade om att hon hade som vana att tacka ja till dejter bara för att få äta gratis som uttrycket tog fart vitalt och blev ett trendande begrepp inom dejtingvärlden.

Foto: IBL

Läs också:

Här är orden du behöver kunna om du ska nätdejta

Tinder-grundaren erkänner: Experiment på inlåsta djur inspirerade appen

5 smarta anledningar till att dejta din raka motsats