Tänk nytt! Här är 3 kreativa sätt att dela på föräldradagarna

Trodde du att du bara kan dela på föräldraledigheten i två sammanhängande block? Inte alls – och det finns faktiskt flera fördelar att inte göra så. Vi guidar.

Läs också: Är du redo att skaffa barn? Här är testet som ger dig svar

De allra flesta delar sin föräldraledighet så att mamman är hemma först och den andra föräldern sedan. Men så behöver ni inte göra.

– Det finns verkligen alla möjligheter att dela kreativt, som att jobba varannan vecka, halvdagar eller varannan dag. Jag tror inte att folk känner till det, säger Marie Björk som skrivit boken ”Vi ska ha barn”.

Att dela traditionellt i två block kan leda till att den som är hemma första delen får ett försprång som kan vara svårt för den andra att komma ikapp, dessutom kan ni missa delar av barnets utveckling.

– Vissa upplever det också som isolerande och saknar yrkeslivet och andra sociala sammanhang. Jag tycker att det är bra om båda är föräldralediga i någon form så tidigt som möjligt för att få insyn i hur krävande det är.

Själv delade Marie och hennes man på föräldradagarna genom att jobba halvtid båda två.

– Det älskade vi. Men skulle vi vara lediga igen skulle vi vara det ihop längre i början. Första tiden är ganska snurrig, mitt bästa tips är att direkt ta ut de tio dagarna som den andra föräldern får och även alla dubbeldagar som finns. På den tiden hinner man komma in i det nya familjelivet, sedan kan man börja dela på det.

Foto: Gabriel Liljevall

Att dela kreativt gör det också lättare att dela lika – vilket forskning visar leder till färre gräl och separationer och bättre förutsättning för barnet att få en trygg anknytning till båda föräldrarna.

– Dessutom får ni lika mycket kärlek tillbaka från barnet samtidigt som båda kan göra karriär och säkra er ekonomi.

Maries råd är att inte vänta och se till efter förlossningen utan prata igenom det innan. Vet ni vad ni vill och varför kan ni också lösa det mesta, även till exempel amning (genom att till exempel amma morgon och kväll, pumpa och öva in flaskan), enligt Marie.

– Jag är övertygad om att de flesta former går att få till. Det handlar om prioritering och att man i stundens hetta inte orkar det man har planerat. Jag kände själv att jag fick påminna mig om vad vi ville uppnå med vårt föräldraskap när alla hormoner jag fick för att jag hade burit barnet kom. Då var det bra att vi hade pratat ihop oss och visste vad vi ville.

Läs också: Ida Warg är gravid: ”Det har inte varit en dans på rosor”


Här är tre kreativa sätt att dela på föräldraledigheten

från boken ”Vi ska ha barn”


Rakt av med undantag

Ni tar varsin längre period men arbetar till exempel en dag i veckan eller månaden och då är partnern föräldraledig.

Fördelar: Den som är föräldraledig får viss stimulans som kan minska känslan av isolering och det blir lättare att hålla kvar kontakten med arbetslivet. Den som jobbar slipper vara ifrån barnet på heltid under en längre period.


Tre perioder

Föräldraledigheten delas upp i tre lika stora delar. Ni får en del var, då ni är hemma på heltid. Under den tredje delen jobbar ni båda halvtid.

Fördelar: Jämställdhetseffekterna uppnås tidigare genom något kortare heltidsperioder. Det blir en mjukare övergång till arbetslivet att börja med att jobba halvtid under en period.


Jobba halvtid

Ni är båda föräldralediga under hela föräldraledigheten, men på halvtid (jobba halvdagar, varannan dag eller varannan vecka).

Fördelar: Ni får det bästa av två världar: ni får vara föräldralediga, samtidigt som ni är kvar i yrkeslivet. Ni lär känna barnet lika väl, och lika snabbt, båda två. Ni får tillbringa mycket tid med barnet under alla utvecklingsfaser fram till förskola, och missar inget.

Läs också: 15 saker du vill ha i BB-väskan – och 8 du kan lämna hemma

Foto: IBL