Ben Affleck och Jennifer Lopez myser på röda mattan

Jennifer Lopez och Ben Affleck – tidslinje från 2002-2021

För 20 år sedan var ”Bennifer” ett av världens it-par. Och nu verkar de ha hittat tillbaka till varandra! Vi kollar hur deras resa sett ut – från hur de träffades, via den gigantiska rosa förlovningsringen och varför det tog slut till dagens nya omslingrade bilder.
Jennifer Lopez och ben Afflecks kärlekssaga – år för år
1:34

Efter reklamen: Jennifer Lopez och ben Afflecks kärlekssaga – år för år

(1:34)

Slå på ljud

Att Jennifer Lopez och Ben Affleck verkar ha återupptagit sin kärlekssaga överraskar många – men nostalgin är total! För den som har glömt bort en del av dåtidens nöjesnyheter (varav Bennifer var en stooor del!) kommer här en recap.

2002 – Så träffades Ben Affleck och Jennifer Lopez

Ben och Jennifer i Gigli.

Det var kärlek vid första ögonkastet för J. Lo.

Paret träffas 2002 (eller möjligen redan 2001, uppgifterna går isär) under inspelningen av filmen Gigli, en rom-com som aldrig blev någon succé. Däremot spirade romantiken bakom kulisserna.

För Jennifer Lopez var det kärlek vid första ögonkastet. ”Ok, this is it” har hon sagt om känslorna vid sitt första möte med Affleck.

Kruxet var dock att Jennifer fortfarande var gift med koreografen Cris Judd, hennes andra äktenskap (första var med servitören Ojani Noa). Så snart skilsmässan gått i hamn blev Jennifer och Ben ett offentligt par.

2002 – Ben gör en cameo i Jenny from the Block

Jenny from the Block var en superhit 2002 och 2003. I den numera ikoniska videon syns Ben och Jennifer kuttra intimt och intensivt. Videon ger också en känga åt skvallerpressens intensiva bevakning av paret, med övervakningskameror och paparazzibilderna som en del av storyn. Jennifer har senare pratat om pressen paret utsattes för under sina år tillsammans och hur tärande det var på förhållandet.

2002 – Ben Affleck friar till Jennifer Lopez

J.Lo och Ben Affleck 2003

Ringen glimmar på Jennifers hand.

Med en helt otrolig ring med en rosa diamant på hela 6,1 karat. Ringen uppges ha kostat över 20 miljoner kronor.

2003 – Paret spelar in ytterligare en film tillsammans

I Jersey Girl spelar J. Lo Ben Afflecks döda fru, men den här blev heller aldrig någon större hit.

September 2003 – Bennifer skjuter upp sitt bröllop

På baseballmatch ihop

Ben och Jennifer ser otroligt kära ut på alla bilder från den här tiden. Ändå gick förhållandet i kras.

Bara två dagar före den tänkta ceremonin beslutar sig Ben och Jennifer för att skjuta upp bröllopet. I ett offentligt uttalande går man hårt åt pressen och menar att detta helt och hållet är på grund av mediabevakningen av paret.

”När vi kom på oss själva med att seriöst överväga att hyra tre olika ’fejkbrudar’ att placera ut på tre olika platser, insåg vi att någonting gått riktigt snett”, förklarade Jennifer senare.

Januari 2004 – kärleksagan är över – Därför tog det slut mellan Ben Affleck och Jennifer Lopez

Genom sin presskontakt bekräftar Jennifer att förlovningen är bruten.

– Vi råkade vara ett par i den tid då skvallerpressen föddes och det kändes som att ’Åh herre gud’, vilken press… Jag tror att i en annan tid med en annan tajming, vem vet hur det skulle kunna ha gått för oss, för det var definitivt äkta kärlek, har Jennifer sagt i efterhand.

Juni 2004 – Jennifer gifter sig med Marc Anthony

Jennifer går onekligen vidare snabbt. Bara månader senare gifter hon sig plötsligt med vännen Marc Anthony! 2008 får de tvillingdöttrarna Emme och Max, men 2011 skiljer de sig. 2014 berättar hon i den självbiografiska boken True Love om hur Marc Anthony kom tillbaka in i hennes liv bara tre dagar efter att hon och Affleck skulle ha sagt ja till varandra. ”Det kändes som att mitt hjärta slets ur bröstet när vi gjorde slut och jag sökte tröst och kärlek.” skriver hon och erkänner att Marc Anthony nog fungerade som ett plåster på såren.

2005 – Ben gifter sig med Jennifer Garner

Även Affleck hittar kärleken igen snabbt. 2005 gifter han sig med J. Lo:s namne Jennifer Garner. Tillsammans får de tre barn. 2018 skiljer de sig och Ben Affleck erkänner att en hel del av parets problem berodde på hans alkoholvanor.

Vårvintern 2021 – båda blir singlar

I januari tar Ben Afflecks ettåriga förhållande med skådespelerskan Ana de Armas slut.

Jennifer Lopez har å sin sida haft en fyra år lång relation med basebollspelaren Alex Rodriguez, som hon även var förlovad med. Efter några månaders rykten bekräftades uppbrottet i april.

April 2021 – Ben Affleck och Jennifer Lopez återförenas

Redan samma månad som Jennifer och Alex uppbrott bekräftas ses Ben och Jennifer tillsammans igen. ”De är vänner. Det har de varit hela tiden.” hette det i början. Men rapporterna om hur parets syns tillsammans haglar in.

Maj 2021 – Ben och J. Lo dejtar igen (?)

Ben och Jennifer omslingrade i maj.

På dejt i juni.

Paret Åker till Montana på semester ihop och har sedan dess synts flera gånger tillsammans. De hyr ett hus i Miami, där de även ryktas ha setts kyssandes på ett gym och fångas till slut på bild omslingrade på middagsdejt i juni. De pusslar redan med sina jobbscheman för att kunna träffas mer, då de bor på varsin kust, Ben i Los Angels medan Jennifer tillbringar mest tid i Miami.

”Det här är allvar. Det är så naturligt mellan dem och kemin är overklig. De plockar upp allt där de senast slutade, och nu njuter de bara av varandras sällskap.” säger källor nära paret.

Vi ser fram emot fortsättningen! <3

Foto: TT

Källa: Harpers Bazaar

Relaterade artiklar
Kändisarna som varit sååå nära att gifta sig med varandra
Jennifer Lopez kamp under förhållandet med Marc Anthony: ”Älskade inte mig själv”
Från 1997 till 2020 – här är Jennifer Lopez stilresa genom åren