menskopp sexliv

Bevisat: Menskoppen förbättrar ditt sexliv

Är du fortfarande osäker på om menskoppen är något för dig? Nu kan den starkaste anledningen till att börja använda en ha bevisats – nämligen att den förbättrar ditt sexliv.

Trots att menskoppen hyllas världen över som det absolut smartaste mensskyddet är det fortfarande många som är skeptiska till den lilla silikonkoppen. Tänk om man spiller ut blod när man tar ut den, eller om man behöver tvätta ur den på skolan eller jobbet? Enligt en ny studie är menskoppen dock betydligt mer sexig än vad du kanske tänker dig.

I en studie som gjorde av hygienföretaget Intimina frågades 1 500 kvinnor om hur deras mensveckor har förändrats sedan de bytte från tampong till menskopp. En fjärdedel av dessa svarade att deras sexliv hade förbättrats efter bytet och hälften sa att de numera sov bättre.

Så hur kan det komma sig att deras sexliv förbättrades? Menskoppen håller nämligen snippan mer fuktig samtidigt som den hjälper till att stärka musklerna där nere. Dessa två saker i kombination ökar njutningen och gör det skönare mellan lakanen.

Så om du tidigare har velat kring huruvida du ska byta tampongen mot menskoppen så har du nu en ganska tung anledning till att testa en!

Läs även:
Äntligen! Nu ska menskoppen produceras i Sverige
Uppfinningen som stoppar blödningen när du har menssex
Myterna om menssex (som vi slår hål på!)

Foto: IBL