Fem fördelar du bara har som nybliven singel

Har ditt förhållande nyligen tagit slut? Dags för lite pepp! Baaam listar fem fördelar du bara har som nybliven singel.

Oavsett om relationen avslutades tumult eller vänskapligt – ett break up innebär ofta både en stor sorg och en omställning, och det är lätt att glömma fördelarna du faktiskt har som nybliven singel.

Du får lära känna dig själv på nytt

Det är lätt hänt att definiera sig själv med vem man är utifrån sitt förhållande. Nu får du faktiskt chansen att lära känna dig själv på nytt. Den viktigaste relationen är den du har till dig själv.

Ingen håller dig tillbaka

Vilka är dina ambitioner i livet och vad vill du göra? Kanske har förhållandet hållit vissa drömmar på is? Ingen kommer begränsa dig, och det finns ingen som håller dig tillbaka från att ta steget att följa dina drömmar. Oavsett om det gäller den där härliga resan, att flytta till en ny stad eller plugga utomlands. Så kör bara – gör det du vill göra!

Du lär dig att älska dig själv

Visst låter det klyschigt att du måste älska dig själv innan du kan älska någon annan – men det är så sant! Nu har du chansen att bara fokusera på att älska hela dig, dina styrkor som svagheter. Och kom ihåg – det är okej om det tar tid. Tidigare hade du någon som bekräftade dig, nu är det dags att vara den personen själv. Du kommer fixa det, vi lovar.

Du kommer veta vad du vill ha…

… och vad du inte vill ha i din nästa relation. Det är lätt att blockera de där känslorna när man är mitt i förhållandet, men nu kan du se på relationen utifrån. På vad som inte var bra, och vad som kunde varit bättre. Du kommer lära dig vad du vill ha, vilket skapar förutsättningarna för nästa relation.

Läs också: Tre saker att tänka på innan du går tillbaka till ditt ex

Du kommer bli mer självständig

Först när du lär känna dig själv, älskar dig själv, följer dina drömmar och vet vad du vill ha ut av ditt nästa förhållande så kommer du inte acceptera vad, eller vem, som helst från att träda in i ditt liv. Du blir mer självständig efter ett break up – och hur härligt är inte det?

Foto: IBL