Natalie från unga mammor med nya man och fyra av sina fem barn.

Natalie, 26, har redan fem barn: ”Vi har pratat om ett sjätte”

Natalie är bara 26 år gammal och redan fembarnsmamma. Hon fick sin första dotter när hon var nyss fyllda 18 år och blev känd för allmänheten i tv-serien ”Unga mammor”. Tidigare i våras föddes hennes son Jaxon.
Bianca om sin längtan efter att bli en ung mamma
1:25

Efter reklamen: Bianca om sin längtan efter att bli en ung mamma

(1:25)

Slå på ljud

Det är full fart hemma på gården utanför Floby i Västergötland. Döttrarna Alicia, 8, Joline, 6, Ronja, 5, och Cornelia, 2 år, har precis kommit hem från skola respektive förskola.

I stallet står sju hästar som ska skötas och barnen hälsas välkomna hem av skallen från sammanlagt elva hundar.

Mitt i allt detta står Natalie Eklind med minstingen, sonen Jaxon, i sin famn och stortrivs. Det här är vad hon drömde om när hon var en liten flicka.

– Jag kommer själv från en stor familj där vi var fem syskon som hade väldigt roligt tillsammans, säger hon och frågar sedan sina döttrar om de är hungriga.

Snart ska även maken Rickard, 30, komma hem från jobbet.

Många kanske känner igen Natalie, som tidigare hette Grip i efternamn, från tv. I sex säsonger var hon med i serien Unga mammor i TV3.

Där var hon känd som den unga blonda tjejen som var mamma till fyra små döttrar. I början av februari i år utökades barnaskaran när hon och Richard även blev föräldrar till sonen Jaxon.

– Det är väldigt roligt med en pojke. Lite ovant, men spännande, säger hon med ett leende.

Alla Natalies fem barn har varit välkomma. Hon visste tidigt att hon ville ha en stor familj och redan när hon var 17 år gammal och blev gravid med sin första kille kände hon att hon var redo att bli mamma.


Fick sluta skolan

Hennes egna positiva erfarenheter av att komma från en stor familj spelade en stor roll.

– Jag växte upp i en liten by som heter Annelund som ligger vid Ljung söder om Herrljunga med mina föräldrar Helene och Tony och mina storasyskon Jeanette, Rickard och Veronica och min lillasyster Sofie, berättar Natalie.

Lekarna med de nästan jämnåriga syskonen, närheten till naturen och de många djuren är något som hon minns med värme från barndomen. Hennes föräldrar drev en kennel och födde upp schäfrar när hon var liten så hundar, men även hästar, har alltid funnits i hennes liv,

– Det var en trygg uppväxt i ett villaområde och vi hade nära till stallet där vi hade våra hästar. Så ville jag själv att mina barn skulle växa upp och det kändes helt rätt att bli mamma redan vid 18 års ålder, även om jag i början fick många blickar och kommentarer om att jag var för ung.

Natalie och pappan till hennes tre äldsta barn träffades bara två månader före hon fick beskedet att hon var gravid med äldsta dottern Alicia.

– Vi ville båda bli föräldrar som unga. Han var bara ett par år äldre än mig, berättar Natalie.

Mina jämnåriga vänner ville ju inte leva familjeliv

Men konsekvensen av att bli tonårsmamma var att hon fick hoppa av gymnasiet och ta ett sabbatsår. Hon drömde om att gå på naturbruksgymnasiet, men så blev det aldrig.

– Alicia föddes i januari 2013. Det var omständligt att bli mamma när jag var så ung, men jag fick mycket stöd och hjälp av mina föräldrar och syskon.


Strulig relation

En annan tråkig konsekvens var att hon förlorade många av sina vänner och kände sig ganska ensam under en period.

– Mina jämnåriga vänner ville ju inte leva familjeliv och var inte intresserade av barn. De ville ut och roa sig och festa. Därför försvann de. Det förekom också en hel del skitsnack, minns Natalie.

Istället umgicks hon mycket med sina syskon och deras familjer. Hennes fyra år äldre storasyster Veronica har en son som är jämnårig med Alicia och äldsta systern Jeanettes barn är i dag tio respektive åtta år gamla.

– Vi syskon har i dag tretton barn. Det blir därför riktiga kusinträffar när vi möts och de har mycket kul tillsammans.

Två år efter att Alicia föddes, i januari 2015, fick Natalie sitt andra barn – dottern Joline. Natalie blev sedan snabbt gravid på nytt och i mars 2016 föddes Ronja.

– Den graviditeten var oplanerad. Jag och mina tre äldsta döttrars pappa höll på att glida isär, men när jag blev med barn trodde jag att det kanske skulle rädda vårt förhållande.

Jag har ensam vårdnad om våra döttrar

Men deras relation var strulig.

– Jag har ensam vårdnad om våra döttrar idag, berättar Natalie.

Efter separationen följde en besvärlig tid för henne som ensamstående ung mamma till tre små barn. Dessutom bodde hon ensam på en gård ute på landet där hon även drev en kennel och födde upp sibirian huskies.

– Som mest hade jag åtta hundar och tre hästar. Det var tufft, men jag fick återigen mycket stöd och hjälp av mina föräldrar och mina syskon ställde upp som barnvakter när det behövdes.

Det var i den vevan som Natalie kom med i TV3:s nya storsatsning Unga mammor.


Träffade kärleken

– Min lillasyster Sofie taggade mig i ett inlägg om tv-serien på Facebook. Först var jag väldigt skeptisk. Jag ville vara försiktig med att lämna ut mig och barnen, men sedan kontaktade en kvinna från produktionsbolaget mig och det hon berättade kändes som något jag kunde ställa upp på, förklarar Natalie.

Den första säsongen av Unga mammor spelades in i november 2016. Det blev sedan ytterligare sex säsonger. Den senaste 2019 då ett drygt 20-tal avsnitt spelades in.

– I början kändes det ovant att ha en kamera som följde mig vad jag än gjorde, men det gick bättre och bättre och till slut brydde jag mig inte om att kameran fanns där längre.

Programmen där tittarna fick följa Natalie i vardagslivet på gården med döttrarna och alla djuren gjorde succé och hon fick ett genombrott hos tv-publiken.

– Det är tack vare tv-serien som jag i dag kan försörja mig på sociala medier. Det händer ofta att folk på stan känner igen mig och vill komma fram och prata lite eller ta en selfie tillsammans med mig. Men det är bara trevligt.

Mitt mellan säsongerna av Unga mammor förändrades Natalies liv på nytt. I juni 2017 träffade hon sin blivande man Rickard.

Natalie Eklind med sin man Rickard och sin son Jaxon.

Rickard kontaktade Natalie via Instagram.

Foto: Johanna Svensson

– Han skrev till mig på Instagram och tyckte att vi borde träffas. Det gjorde vi också, på en pizzeria i Falköping, och resten är historia, säger Natalie med ett leende.


Fick missfall

Dejten med killen som sett Natalies Instagramkonto och hade modet att ta kontakt med henne blev mycket lyckat. De föll för varandra direkt och drygt ett år senare gifte de sig i Eriksbergs kyrka utanför Ljung.

– Vi skrev förstås mycket till varandra på Instagram innan vi träffades. Det som jag föll för är att vi har samma intressen. Vi gillar både lantliv och stora fordon. Samtidigt gav han mig och barnen en trygghet som vi saknat tidigare.

De drömde dessutom båda om en stor familj. De ville båda ha fler barn tillsammans.

– Rickard visste från början att jag ville ha fem barn, en kennel och att jag ville gifta mig. När vi var i Stockholm i samband med Kristallengalan hösten 2017 gick han ner på knä på hotellrummet och friade till mig.

Några månader senare blev Natalie gravid, men drabbades av missfall i tolfte graviditetsveckan. Hon blev snabbt gravid på nytt och fick beskedet att hon väntade tvillingar, men på nytt drabbades hon av en kraftig blödning.

– Jag var rädd att jag hade förlorat båda barnen, men ett av dem överlevde tack och lov, berättar hon.


Första sonen

I december 2018 föddes dottern Cornelia. Strax därefter inleddes inspelningarna av sista (?) säsongen av Unga mammor.

– Jag tror inte att det blir fler säsonger. Förra året kom ju coronapandemin och jag har inte hört något från TV3, säger Natalie.

Natalie och tre av hennes flickor i Unga mammor på TV3.

Bild från Unga mammor hösten 2018.

Foto: TV3/Johnny Wohlin

I maj 2020 fick Natalie beskedet att hon var gravid igen och att hon den här gången väntade en pojke – hennes fyra döttrar skulle få en liten lillebror.

– Det kändes jättekul, men samtidigt lite overkligt, säger Nathalie med ett skratt.

Än så länge är Jaxon för liten, men när han växer upp finns det mycket för en liten grabb att sysselsätta sig med på gården. Förutom hästarna och hundarna märks hennes och Rickards gemensamma bilintresse bland annat i en gammal Chevrolet Impala HGW från 1964.

– Jag har alltid velat ha en riktig raggarbil och när jag träffade Rickard fick jag det. Barnen älskar den och sitter gärna i baksätet när vi åker turer tillsammans. Den är sexsitsig, men det går att sätta in ett extrasäte så att sammanlagt nio personer får plats.

Annars handlar Natalies och Rickards bilintresse mest om amerikanska pickups med stora mullrande dieselmotorer.

– Det handlar inte om monstertrucks utan stora arbetsfordon, typ Dodge Ram, förtydligar Natalie.


Kanske fler barn

Just nu arbetar hon heltid med sitt namn som varumärke på sociala medier och ägnar sig åt ögonfransförlängning på hobbynivå. Men hon drömmer om att ta lastbilskort för att kunna arbeta som lastbilschaufför.

– Jag kanske kan ta lastbilskortet redan i sommar, men jag kommer inte att kunna arbeta med att köra lastbil förrän barnen blir lite äldre. Det är svårt att kombinera arbetstiderna som chaufför med att vara småbarnsmamma.

En kvinna, Natalie Eklind, med ett barn och en häst på en gård.

På gården finns sju hästar och elva hundar.

Foto: Johanna Svensson

Hon och Rickard har totalrenoverat gården som de köpte 2017 och som ligger ute i skogen 1,5 mil från Falköping. Till barnens skola är det sex kilometer.

– Vi har precis blivit klara med köket och badrummet. Vi har också gjort vid barnens rum på övervåningen.

Natalie svarar lite svävande på frågan om det kan behövas utrymme för ytterligare ett barn på gården.

– Jag och Rickard har pratat om ett sjätte barn, men just nu känner vi oss nöjda. Vi kanske vill ha ett sladdbarn om några år. Men samtidigt vill vi inte vänta för länge. Det blir kanske tråkigt för det barnet om det är mycket yngre än sina syskon.


Det här är Natalie!

Namn: Natalie Eklind (f d Grip).

Ålder: 26 år.

Yrke: Influencer.

Familj: Maken Rickard, 30, och barnen Alicia, 7, Joline, 5, Ronja, 4, Cornelia, 2 och Jaxon (född i början av mars). Sju hästar och elva hundar av raserna sibirian husky, schäfer, chihuahua och blandras.

Bor: Gård nio kilometer från Floby i Västergötland.

Relaterade artiklar
Sofia Börjesson: ”Efter föräldraledighet kommer utbrändhet”
5 tecken på att din mamma är kontrollerande
Margaux Dietz om att visa upp sina barn i sociala medier