Nej, kvinnor är inte needy – studie visar att män blir kära först

Nej, kvinnor är inte needy – studie visar att män blir kära först

Det är dags att tysta ner de som påstår att tjejer blir kära så fort killar ger dem minsta vink. Ny forskning visar att män faller fortare än kvinnor och forskarna tror de vet varför.

Äntligen kan vi döda myten om att tjejer blir kära och drömmer sig bort till giftemål redan på första dejten. Att vi trånande sitter och stirrar på mobilen och hoppas att han svarar.

En ny studie publicerad i Journal of Social Psychology visar nämligen att killar blir kärare snabbare än tjejer och att de även säger orden ”jag älskar dig” först.

Det intressanta med undersökningen var att majoriteten av de tillfrågade själva trodde att tjejer blev kärare snabbare än killar. Något som vi antagligen har samhället och våra skeva normer att tacka.

Forskaren bakom studien, Marissa Harrison, har en tanke om varför kvinnor inte faller lika snabbt som män.

– Jag tror att kvinnor omedvetet skjuter upp kärleken jämfört med män. Kvinnor har mycket mer att förlora, rent reproduktivt, genom att välja fel man. De föds med ett begränsat antal ägg, medan männen producerar miljontals spermier varje dag. Det säger en hel del, säger Marissa Harrison.

Så fortsätt vara selektiv och våga vara en nej-sägare om du vill, det är en styrka att vara kräsen. Spara de tre små orden till den som verkligen förtjänar det.

Foto: IBL