Fler orgasmer vid onani

Ny studie: Mer än hälften får inte orgasm med sin partner

Har du svårt att komma när du ligger med din partner? Det är du inte ensam om. En ny studie visar nämligen att fler kommer vid onani än med en sexpartner.

Sexleksaksföretaget LELO har i en studie frågat 5 000 personer över hela världen om deras orgasmer. Resultatet visar att mer än hälften att inte får orgasm när de har sex med en partner och 4 procent sa att de inte blir tillfredsställda alls. En majoritet av deltagarna uppger också att de har fejkat orgasm under sex, antingen för att få sin partner att må bra eller för att sexet ska ta slut snabbare.

– Den här undersökningen visar att det är oroväckande många som inte får eller som fejkar orgasm under samlag, säger Luka Matutinovic, Global Marketing Director på sexföretaget LELO.

Så varför kommer vi inte?

En övervägande del av deltagarna i studien svarade att den uteblivna orgasmen beror på att de inte kan slappna av eller inte får tillräckligt med klitorisstimulering. Några av de som deltog i studien svarade också att de inte kommer för att de oroar sig för mycket över hur de själva ser ut, eller för att kommunikationen med sexpartnern är dålig.

– Sex ska vara skönt och härligt för båda parter, för att båda ska njuta och uppnå orgasm är det viktigt att tala öppet om vad man gillar. Om man inte vet vad man gillar bör man utforska det, exempelvis med hjälp av sexleksaker, säger Luka Matutinovic.

Om det är klitorisstimulering problemet bottnar i fanns fördelar att se i studien. Hela 74 procent av deltagarna påpekade nämligen att de alltid kommer om de onanerar samtidigt som de har sex med sin partner.


Har du eller din partner svårt att hitta klitoris? Sexologen Suzann visar:

Läs mer:

Så flyttar du fokus till klitoris och får fler orgasmer
Hitta tillbaka till varandra – 8 sätt att boosta sexlusten
Amanda vill lyfta upp kvinnors njutning – med ett klittsmycke
Foto: TT