Porr för kvinnor - bästa sajterna

Kåt och nyfiken? De bästa sajterna med porr för kvinnor

Slipp ljusrörsbelysning, kliniska närbilder på kön och sunkig kvinnosyn. Här hittar du porren som görs för kvinnor och på ett schysst sätt.

Porr för kvinnor? Ja, kvinnor kollar på porr. Det är ingen större hemlighet. Det är inte heller någon hemlighet att den större delen av mainstream-porr produceras av och för män – vilket märks. Det är ofta mannen som är subjektet, det är han som äger lusten. Han och hans penis. Kvinnan reduceras inte sällan till ett objekt som ska erövras. Även en del lesbisk porr görs med en manlig blick och med män i åtanke.

Lägg till ljusrörsbelysning, nästan kliniskt filmade närbilder på kön och en bransch där kvinnor utnyttjas och tvingas utstå hemska arbetsvillkor och den mesta porren som finns på internet blir genast ganska avtändande.

Vissa personer undviker helst all typ av porr och med tanke på dess mörka baksida så är det fullt förståeligt. Men för dig som känner att fan, det är ju ändå ganska najs, så har vi samlat ett antal sajter som skapar porr för den kvinnliga publiken och produceras på ett mer etiskt sätt.

Läs mer: Baaam testade nätets mest hajpade sexleksak – så bra var den

De flesta sajter listade här kräver att man betalar för materialet. Enkelt förklarat beror det på att det är svårt för mindre producenter att skapa en trygg arbetsmiljö, bra villkor och en schysst lön till sina medverkande utan att ta betalt för sitt material.


Porr för kvinnor – här är 9 populära alternativ

Lucie Makes Porn

En sajt med feministisk porr gjord av franska Lucie Blush. Lucie skapar trygga miljöer för alla som medverkar i hennes filmer, ger jämställda löner och strävar efter att porträttera kvinnor som tycker om att utforska sin sexualitet. Du kan se korta trailers för hennes filmer gratis men måste bli betalande medlem för att få tillgång till allt material.

Lust Cinema

Ett videobibliotek med etiskt producerad porr. Svenska Erika Lust ligger bakom sajten som har filmer gjorda av både henne och andra regissörer. Här är det betalt medlemskap som gäller.

XConfessions

Även den här sajten skapad av Erika Lust – men skiljer sig från de andra i upplägget. Här kan du skriva ner och skicka in dina fantasier och sedan gör Erika en kortfilm av det. Här betalar du för medlemskap.

Läs mer: 6 tips för att ha nice sex i duschen – utan att slå ihjäl dig

Pink Label tv

Ett produktionsbolag baserade med fokus på HBTQ och queer. Grundaren Shine Louise Houston har visat sina filmer på flera filmfestivaler världen över och har uttryckt en vilja att skapa porr som speglar en bredd av sexuella läggningar och intressen. Här kan du antingen köpa eller hyra filmer för streaming eller så köper du ett medlemskap.

Literotica

Erotiska noveller är stort, särskilt bland kvinnor. Literotica samlar massvis med skriven erotika indelat i olika kategorier. Fördelen? Den är gratis. Nackdelen? Sajten ser ut att vara cirka skapad 1995.

Bellesa

Ett community bestående av kvinnliga användare som delar videos, bilder, gif:ar och erotiska noveller som de sett och gillat på internet. Här kan du även läsa artiklar om allt från onani till sexlust. Bellesa riktar sig specifikt till kvinnor och menar att sexualitet på internet bör visa kvinnor som subjekt som känner lust istället för objekt som ska erövras. Sajten är gratis att använda och de producerar inget eget material. Efter att ha fått kritik för att sprida priatkopierat material har man nu skapat istället partnerskap med olika producenter.

A Four Chambered Heart

Konstnärlig och vackert filmad indieporr. Du måste donera pengar till projektet för att få tillgång till allt material men korta filmsnuttar finns att se gratis.

Läs mer: Amanda, 28: ”Man blir bättre på sex av att prata om det”

Bright Desire

En producent som beskriver sitt material som ”new wave, smart porn” och riktar sig till både män och kvinnor. Bright Desire drivs av australienska Ms. Naughty och lägger fokus på intimitet, fantasier, skratt och allt det där andra som är härligt med sex. Företaget lägger stor vikt vid en etisk produktion och med varje scen följer en intervju med de medverkande där de kan berätta om sina erfarenheter av produktionen. Det kostar pengar att vara medlem och ta del av filmerna.

Lady Cheeky

En sajt gjord i Tumblr-stil med bilder och gif:ar som är utvalda för att visa passion, lust och erotik på ett kroppspositivt och härligt sätt. Gratis att använda men skapar inget eget material.

Vill du ha ännu mer heta sextips? Här kan du läsa allt om olika sexställningar och hur du kan få en härligare orgasm.

Läs också:
Allt om oralsex – läs här!

Fem sexställningar som passar perfekt när du är trött

Relaterade artiklar

De 10 mest populära sexleksakerna just nu

Ny studie: Därför slutar vi ha sex – vanligaste orsakerna

Mycket tid hemma? 11 roliga sexleksaker att fördriva tiden med