En man och en kvinna kyssar varandra i vattnet.

Så får ni en romantisk semester – på riktigt

Ni har längtat. Semester – aaah, äntligen. Sedan blir det inte riktigt som du tänkt dig…
10 sätt att öka sexlusten
2:00

Efter reklamen: 10 sätt att öka sexlusten

(2:00)

Slå på ljud

10 sätt att öka lusten

Av: Matilda Eriksson

Du har föreställt dig hur ni ska äta långa middagar, dricka drinkar i solnedgången. Och ligga. Men så kommer ni fram till er destination. Din partner vill bara hänga på stranden medan du vill upptäcka saker, eller tvärtom. Hen är för trött för att ha sex och somnar med sin Ipad på magen. Att tillbringa tid tillsammans, dygnet runt, kan vara rätt tricky. Men det behöver inte vara det. Baaam har tipsen du behöver.


Gör inte en stor grej av det

Sänk förväntningarna och gör inte en så stor grej av att ni ska ha semester. Det är okej om ni inte vill ligga 24/7 bara för att ni har förflyttat er till en annan miljö. Och sluta tänk ”romantik”, tänk bara att ni ska ha kul och chilla ihop i några dagar.

Läs även Studie visar: Så mycket sex har du i ditt liv

Du har utvecklats – det har din partner också

Sluta ta den du är tillsammans med förgiven. Du har vuxit, förändrats och utvecklats sedan ni träffades, och det har även din partner gjort. Visa nyfikenhet och ställ de frågor som du själv skulle vilja ha.

Du kommer inte önska att du tillbringat mer tid på sociala medier

Smartphones, paddor och datorer är bra verktyg när du vill undvika intimitet och närhet. Försök därför checka ut och fokusera mer på din omgivning och din partner. Är det svårt? Kom ihåg att du aldrig kommer att tänka ”Jag önskar jag hade tillbringat mer tid på sociala medier”.

Missa inte: 9 saker som förändras i ditt liv när du börjar träna

En positiv lek

Det är lätt att fastna i gnäll-fällan. Försök vända trenden och testa en liten lek i positivitet. Den går till så här: För några timmar varje dag är du bara tillåten att säga positiva, stöttande och vänliga saker till din partner. Passa på att ge komplimanger och säga sådant som du annars kanske bara tänker, som att du älskar när hen tittar på dig på ett visst sätt.

Lämna orden utanför

Ibland är det sexigt och effektfullt att lämna orden utanför. Håll varandras händer, luta dig mot honom eller henne, rör vid hens arm och visa att du är med även fysiskt. Närheten skapar ett starkare emotionellt band mellan er.

Foto: IBL/Shutterstock, Stocksnap