Distansförhållande? Så håller ni ihop – fast ni är isär

Distansförhållande? Så håller ni ihop – fast ni är isär

Långdistansförhållanden är ofta jobbiga. Men tack vare dagens teknik och några enkla tips kan er relation bli starkare än någonsin, trots ert långa avstånd.

Distansförhållanden kan vara kämpiga och otrygga eller alldeles, alldeles underbara. Självklart är ett förhållande face to face att föredra, men att under en period ha ett långdistansförhållande kan faktiskt göra att du och din partner kommer närmre varandra. Med lite planering och envishet fixar ni avståndet – vi har samlat de bästa tipsen.

Lägg upp en plan

För att undvika missförstånd och bråk är det en fördel om ni har kommit överens om förväntningarna på ert distansförhållande. Hur ofta hörs ni? Är det okej att ringa under arbetstid? Ska ni skypea varje onsdag? Hur ofta räknar ni med att ses? Ni behöver givetvis inte gå efter ett exakt schema, men kolla av med varandra så att era förväntningar överensstämmer.

Sätt upp gemensamma mål

I och med att ni inte har möjlighet att vara med varandra just nu blir det desto viktigare att planera för er gemensamma framtid. Både för att stå ut när saknaden blir för stor men också för att det göra er trygga i kärleken till varandra trots att ni inte ses. Prata om vart ni vill bo i framtiden, vart ni vill resa ihop och vilka drömmar ni har.

Gör saker ihop – isär

Ring varandra och räkna ner: 3, 2, 1 play! Se sedan exakt samma avsnitt ur er favoritserie eller film och prata med varandra samtidigt. Läs samma bok som ni kan diskutera eller gå på samma konsert fast i olika städer. Köp ingredienser till samma måltid och Facetimea medan ni lagar rätter och ät den sedan ”ihop”.

Skapa minnen ni kan blicka tillbaka på

När ni väl ses är det lätt hänt att fastna i sängen hela dagen. Det är såklart jättemysigt, men skapar inga långvariga minnen. Gå på något sorts event, gå på museum, konsert eller åk på sightseeing i den stad ni är i. Hitta på saker som ni kan minnas en regnig måndag i mars.

Skaffa rutiner

Bestäm er för en dag som är er, då ni är hemma själva på varsitt håll men hittar på någonting ihop. Önska godmorgon och godnatt varje dag och somna aldrig ovänner. Att veta att du är den sista hen säger god natt till när hen somnar skapar trygghet och gör att ni känner er närmare varandra.

Sätt en gräns

Se till att det aldrig går längre än två veckor utan att ni ser varandra. Om det inte funkar live så är facetime och skype er bästa vän. Att vara överens om hur länge ni ska ha ert förhållande på distans är också viktigt att bestämma. Det gör att ni har ett mål i sikte och kan räkna ner tillsammans.

Skicka brev

Vem får något annat än räkningar och reklam i brevlådan nu för tiden? Svar: Ingen. Tills nu! Ett äkta kärleksbrev har nog aldrig någon tackat nej till. Skriv direkt från hjärtat och tillåt dig att vara lite cheesy.

Ha rimliga förväntningar

Sex flera gånger om dagen, härliga restaurangbesök och långa promenader i solskenet. Att ha för stora förväntningar när ni väl ses slutar ofta i besvikelse. Acceptera att känslor och sexlust går upp och ner, även i ett distansförhållande. Ni behöver inte kompensera för all tid ni missat när ni varit ifrån varandra. Njut istället av känslan att vara nära och var bara ni två, här och nu.

Foto: IBL