saker vänner borde göra ihop minst en gång i livet

16 saker alla kompisar borde göra ihop en gång i livet

Åka på roadtripp, äta en baklängesmiddag, ha cykelfest och gå på blinddate. Här är 16 saker du och dina vänner borde göra ihop, minst en gång i livet!

10 saker vi längtar efter att göra när pandemin klingar av
0:57

Efter reklamen: 10 saker vi längtar efter att göra när pandemin klingar av

(0:57)

Slå på ljud

Är du och dina vänner fast i fika-middag-serie-träsket?

Att dissa fikaplanen och istället hitta på lite mer udda, nya saker skapar inte bara oförglömliga minnen. Det kan också stärka er relation och göra att ni kommer närmare varandra.

Här har vi samlat 16 roliga tips på saker som du och din bästa vän, eller hela kompisgänget, bör göra minst en gång i livet:

1. Skriv en bucketlist (och bocka av den)

Vilka platser vill ni besöka ihop? Vad vill ni nå för individuella drömmar och mål? Skriv en gemensam eller varsin bucket list. Sätt en tidsgräns för när listan ska vara genomförd och börja bocka av!

2. Sätt er på första bästa tåg/buss

Hoppa på första bästa tåg eller buss som glider in på stationen och åk till slutstationen. Se vart ni hamnar och utforska platsen ihop!

3. Styr upp en drinktävling

Den mest spektakulära drinken vinner! Klä upp er och utmana varandra i att blanda drinkar. Ju mer tomtebloss, glasskulor, glitter och oväntade ingredienser drinken innehåller, desto bättre! Här ger vi dig massor av drink-tips!

4. Göm varsitt brev

Har ni svårt för att uttrycka era känslor för varandra? Även kompisrelationer behöver kärlek! Sätt ord på era känslor för varandra och göm sedan breven på ett eller flera olika ställen. Låt din kompis ta fram och läsa brevet när hen har en dålig dag eller bestäm ett datum några år fram då ni plockar fram breven och läser dem.

5. Gå på blinddejt

Är ni singlar? Perfekt! Styr då upp varsin dejt till varandra och gå på en enda stor gruppdejt! Om ni redan har varsin partner så är en kompis-blinddate inte att underskatta! Att träffa nya bekantskaper att bygga vänskapsrelationer med kan vara precis det där pirret ni själva behöver för att utveckla er kompisrelation.

6. Lyxa loss med staycation

Självklart ska ni unna er en weekend i er egna stad! Boka in er på ert favorithotell eller testa ett nytt ställe, beställ upp roomservice och ha seriemaraton hela natten lång.

Mys runt i er egna stad och upptäck nya platser!

Mys runt i er egna stad och upptäck nya platser!

7. Köp kläder till varandra

Bestäm en budget och köp varsitt outfit till varandra. Ge er ut på stan eller beställ hem kläder och accessoarer från olika sajter och träffas sedan när allt har kommit fram. Även om ni lämnar tillbaka allt efteråt så hade ni i alla fall kul på vägen!

8. Ha pyjamasparty

30+? Äsch, man blir aldrig för gammal för ett pyjamasparty! Samla ett gäng vänner och mys runt i pyjamas en hel kväll. Ansiktsmasker, hämtmat och film är givetvis inkluderat!

9. Ät en baklängesmiddag

Udda, galet och kul. Precis så som ni vill ha det! Inled med efterrätt, fortsätt med varmrätt och avsluta med förrätt. Funkar både hemma eller på restaurang.

10. Åk på en långresa

Just nu är inte den optimala tiden för att resa, men förhoppningsvis varar inte pandemin för evigt. Därför kan det vara kul att planera en kompisresa redan nu. Unna er en veckas upptäckande av ett nytt land eller stad och börja längta efter ljusare tider. Missa inte dessa sex magiska platser!

Res iväg och skapa nya minnen!

Res iväg och skapa nya minnen!

11. Åk på en roadtrip

Ytterligare en given aktivitet när läget är lugnare. Hyr en bil och fyll den med personer du älskar att umgås med! Ni behöver inte åka långt för att fulsjunga ikapp och skapa nya minnen.

12. Ha en cykel (eller tunnelbane)-fest

Detta förutsätter att ni bor hyffsat nära varandra. Bestäm en dag och dela upp den i olika klockslag. Klockan 9 börjar ni med champagnefrukost hos en av er, sedan cyklar ni vidare (eller tar tunnelbana eller buss) till dig. Där har du förberett en trevlig lunch med ett tema, inklusive drinkar och kanske en rolig lek. Bege er sedan vidare till nästa vän där förrätten eller hela trerätters middagen väntar. På detta sätt får ni både olika ansvarsområden och miljöombyte.

13. Utmana varandra

Vad är din största rädsla? Och vad är din kompis? Vare sig det är höjder eller spindlar så finns ni där för varandra medan ni övervinner era rädslor. Garanterat stärkande både för er själva och som kompispar!

14. Se en soluppgång

De allra flesta har någon gång sett en solnedgång (hej vinter i Sverige och solnedgång kl 15!) men har ni någon gång suttit tysta och sett solen gå upp? Ställ klockan riktigt, riktigt tidigt under våren eller sommaren, bestäm en vacker plats i närheten att träffas vid. Njut sedan tillsammans av en ny dag som vaknar till liv!

Soluppgångar är magiska!

Soluppgångar är magiska!

15. Följ en skattkarta

Barnsligt kul aktivitet! Här är det inte skatten som är i fokus, utan resan dit. Göm små lappar till din kompis i ditt hus, lägenhet eller utomhus. Gärna med personliga och roliga ledtrådar på vägen. Vid slutet kan en påse med hens favoritgodis eller en biobiljett vänta. Garanterat uppskattat!

16. Tälta

Packa väskan, stäng av mobilerna och utmana er själva i vildmarkslivet! Att tälta i naturen ger er gott om kvalitetstid, samtidigt som er samarbetsförmåga sätts på prov.

Foto: Unsplash

Relaterade artiklar
Sex platser du och din bästa vän måste besöka någon gång i livet
Bucket list: 10 resor alla borde göra någon gång i sitt liv
Stränder, berg och stadsliv – 18 vackra platser att drömma sig bort till