sex and the city

Sex dagliga rutiner som förstör din sexlust

1. Du dricker mycket alkohol – och ofta.

Ett glas vin (eller två) kan definitivt höja ditt sug men att dricka alldeles för mycket gör verkligen inte under för din sexlust – det gäller för både män och kvinnor. Det är allmänt känt att alkohol definitivt kan spela ett spratt mot mannens förmåga att få erektion.

Testa minska ditt festande och se att det kan boosta din libido!

2. Du sover alldeles för lite.

För lite sömn kan definitivt vara en av orsakerna till att det inte tumlas runt bland lakanen. Om män sover för lite kan det minska produktionen av testosteron och om kvinnor inte vilar tillräckligt kan det påverka både sug och jakt på orgasm.

Alltså: sov ordentligt!

3. Du äter inte tillräckligt sexig mat.

Vi vet allihopa att ostron ska vara magiskt för sexlusten men alla kanske inte vill hälla i sig flera ostron varje kväll. Det finns annan mat du kan äta för att ge näring till ditt begär; fisk, bönor, avokado, bananer, mörk choklad och nötter.

Alla dessa livsmedel innehåller mycket zink vilket är hemligheten bakom drivet.

4. Du onanerar inte.

Enligt flera studier kan orgasm hjälpa kroppen att producera oxycotin, även känt som ”kärlekshormon”. Det här drömmiga hormonerna sänker kolesterol och får dig på gott humör. Det har även visat sig att kvinnor kan få bättre självförtroende vid onani.

Så: Onanera mera!

5. Du överdoserar socker.

Förutom att socker gör att du känner dig svullen och skickar ditt blodsocker i en berg- och dalbana så är det en riktig fälla för din sexlust. För kvinnor påverkar sockret testosteronnivåerna och för män höjer det östrogenproduktionen vilket sänker deras sug efter vuxen närhet.

Försök att minska ditt intag av skräpmat så kanske det pirrar till oftare.

6. Du slappnar inte av.

Stress är en riktigt moodkiller i sovrummet. Förutom att du inte hinner ligga lika mycket så är det verkligen något som släcker lågan under bältet.

Försök ta det lugnt, då kan det mycket väl bli lite mer action!

Relaterat:
11 enkla tips för ett hetare sexliv
12 säkra tecken på att din sexpartner är din själsfrände
21 saker du kanske inte visste om orgasm

Foto: HBO