Två turturduvor som ska ha sex på stranden.

Sex på stranden – 9 ovärderliga tips för att lyckas

Härligt semestersex på stranden låter ju härligt. Men hur gör man för att inte få sand på fel ställen? Bör man ligga i saltvatten? Och är det egentligen ens lagligt att ha sex på offentliga ställen?

Sommar, sol, salta vågor och vågat strandsex. Jo, det är många som går igång på idén att få rulla runt i den varma sanden med sin kärlek. I teorin låter det ju ljuvligt, men hur är det egentligen i praktiken. Får man inte sand…överallt?

Jo, men det finns så klart sätt att undvika att sanden hamnar överallt och att undvika andra problem kopplade till sådana aktiviteter. Här kommer nio tips och tricks som gör att din kärleksstund på stranden blir den bästa tänkbara.


Bryt inte mot lagen

Det finns ju inget som gör att man tappar lusten som att bli arresterad mitt i allt det roliga. Faktum är att ingen lag i Sverige säger att du inte får ha sex utomhus, oavsett om det är på stranden, i skogen, i parken…

Se till att ingen ser

…så länge ingen ser er. Om någon skulle se er ha sex kan hen anmäla er för förargelseväckande beteende, även om de flesta nog bara skulle gå förbi utan att anmäla. Om ni är diskreta och ingen ser er gör ni er inte skyldiga till något brott. Om ni däremot skulle ha sex mitt framför en massa folk i syfte att störa dem, ja, då har ni tagit klivet in på straffskalan och ni kan få böter eller åtminstone en tillsägelse från polisen. För allas skull är det här en aktivitet som ni ska hålla för er själva.

Det kan ju också vara bra att veta att det inte är straffbart att titta på några som har sex på offentlig plats, så om någon ser er kan hen stanna och glo ohejdat helt lagligt.

Kom förberedda!

Man vill att sådana här saker ska vara spontana och härliga, men en del prylar vill man ändå ha med sig – just in case. Det viktigaste är en stor och sandsäker filt, en picknickfilt med plastad baksida är ett bra skydd för att slippa få sand i snippan. En stor handduk är också bra att ha. Om du vet med dig att du vill ha glidmedel, se till att det alltid ligger i strandväskan om andan faller på.

Klä dig praktiskt

Om du har en luftig klänning eller en sarong är det inte ens säkert att plaggen behöver åka av när ni ska ha sex. Det kan vara skönt att inte ligga helt naken, om inte annat med tanke på insekterna.

Välj er plats väl

Med fördel kan ni leta efter en plats på stranden som är relativt jämn och inte har en massa stenar eller vasst gräs. Var inte heller för nära, eller i, vattnet. Saltvatten kan göra att slidan känns torr och svider efteråt.

När ni har hittat en bra plats och lagt ut filten, börja inte dra in sand på den direkt. Lämna flipflopsen utanför filten och se till att torka av fötterna innan ni kommer på plats.

Gör tid för förspel

Bara för att ni ska ha lite spontant strandsex och inte vill bli upptäckta betyder inte det att ni ska skynda förbi det så viktiga förspelet. Ni kan ha en stor handduk över delar av er och smekas utan att det syns för någon annan. Ni kan också läsa erotiska noveller tillsammans som en del av ett mycket diskret förspel.

Inta positioner!

Det smidigaste är att köra en ställning där era könsorgan är en bit från marken, framför allt om det trots alla säkerhetsåtaganden har kommit sand på filten. Om ni vill köra en ställning där snippan är nära marken kan ni med fördel lägga en kudde under rumpan så att den lyfts upp från sanden. Detta gäller också vid till exempel oralsex. Man vill faktiskt inte ha sand i munnen heller.

Någon går förbi! Få inte panik

Nu kommer handduken väl till pass igen. Dra den över er och var stilla så kommer ni inte att väcka uppmärksamhet.

Sand i snippan! Sluta genast

Så lite som ett enda sandkorn kan göra ont om det hamnar på fel ställe. Känner du närvaro av sand på helt fel ställe – avbryt det ni gör direkt. Det är möjligt att det går att avsluta sexakten på ett sätt som inte gör att du sandpapprar ditt inre.

Källa: Women’s Health

Läs mer:

Ny stor studie om svenskarnas sexliv – kvinnorna tar för sig i sängen

Vanliga anledningar till att du och din partner slutar ha sex

Dina sexdrömmar baserat på ditt stjärntecken