Onanera mera! 6 skäl till att ha sex med dig själv

Onani är inte bara kul och härligt – det är bra för kroppen också. Här är sex smarta anledningar till att du borde onanera mera.

Läs mer: Kåt och nyfiken? De bästa sajterna med porr för kvinnor

Du sover bättre

Den där härliga känslan efter sex, när du bara sluter ögonen och vill sova, kan du uppleva även efter onani, eftersom orgasmen har en lugnande effekt. Det beror i sin tur på att massor av må bra-hormoner produceras när du kommer, ett av de viktigaste är oxytocin, känt för sin stressreducerande effekt.

Det är bra för ditt hjärta

Hjärt- och kärlsjukdomar är ett stort folkhälsoproblem, men enligt forskare är regelbundna orgasmer ett sätt att minska risken. Du som får orgasm ofta, med eller utan partner, kan enligt studier minska risken för att drabbas av hjärt- och kärlsjukdomar och diabetes typ 2.

Du blir gladare

En orgasm frigör mängder av endorfiner, det har du förmodligen hört förr. Men vad är egentligen en endorfin? Jo, det är en signalsubstans som, enkelt uttryckt, får dig att må bra. Yes, naturens eget lyckopiller!

Läs mer: 6 tips för att ha nice sex i duschen – utan att slå ihjäl dig

Du lär känna din kropp

”Du måste älska dig själv innan du kan älska någon annan” lyder ett gammal talessätt, som stämmer bra in på just att onanera. Ju mer du lär känna dig själv och din egen kropp, desto tryggare blir du i framtida relationer, vilket gör att du kan njuta ännu av sex med en annan person.

Du har bättre sex med andra

När du själv vet vad du vill ha i sängen är det också lättare att få det från någon annan. Det enklaste sättet att ta reda på vad du gillar är så klart att prova dig fram på egen hand, bokstavligt talat.

Du får starkare orgasmer

Inte nog med att orgasm kan hjälpa mot smärta, till exempel mensvärk. Att komma regelbundet stärker också dina muskler i underlivet, vilket ger ännu skönare och kraftfullare orgasmer. Starka bäckenbottenmusler förebygger också framtida inkontinensbesvär.

Foto: IBL