sova naken

Sex smarta anledningar att sova naken

1. Du sover bättre

Att sova utan kläder gör att du störs mindre av en svettig, skrynklig pyjamas. Dessutom ökar sömnkvaliteten genom att sova svalt.

2. Det kan rädda ditt förhållande

En brittisk studie från förra året hävdar att hemligheten bakom ett långt förhållande eller äktenskap är att sova naken. Score!

Bildkälla

3. Din hud får (äntligen!) andas

På samma sätt som du sminkar av dig på kvällen, bör du klä av dig när dagen är slut. Huden får andas, och många menar att det bland annat kan hjälpa mot akne på kroppen.

4. Du åldras långsammare

Det är faktiskt sant! Genom att sova naken sänker du din kroppstemperatur, vilket är en av förutsättningarna för att tillväxthormon ska kunna släppas fritt i kroppen och reparera din hud. Naken = mindre rynkor, alltså. Ungefär.

Bildkälla

5. Du ökar din självkänsla

Att sova naken har visat sig kunna öka din självkänsla, genom att du blir mer bekväm med din kropp. Och visst låter det logiskt, för när ska du annars hinna ta dig en titt på hur du egentligen ser ut?

6. Du har mer sex

Okej, det här är väl ändå den bästa punkten? Det finns ingenting emellan dig och din partner när ni ska sova, vilket självklart kan leda till mer spontansex innan det är dags att sova.

Bildkälla

Foto huvudbild: CW