5 tips för dig som är sugen på sex – men också är lat

5 tips för dig som är sugen på sex – men också är lat

Ibland är man sugen på lite mys med sin partner – men samtidigt är man så trött. Då kan du luta dig tillbaka mot de här fem tipsen för härligt lat-sex.

Tro inte att lat-sex bara är för de som börjar få problem med samlivet – lat-sex kan vara helgrymt! Det hävdar i alla fall Ian Kerner läkare och författare till boken ”She Comes First”.

– Lat-sex är ofta den bästa sortens sex eftersom du verkligen kan slappna av och helt sjunka in i upphetsningen. Och det behöver inte betyda att din partner gör allt jobb – båda kan ha det lätt och skönt, säger han till Women’s Health.

Här är fem tips på hur du lyckas med det bästa lat-sexet.

1. Turas om

När det kommer till lat-sex handlar allt om att sakta ned, sluta tänka på hur du ser ut och använda positioner som inte är så svåra, menar Ian. Fokusera all din energi på vem som ger och vem som tar – och när det är din tur är du helt fri att bara njuta.

2. Håll allting inom räckhåll

Håll alla sex-relaterade saker (tänk: kondom, sexleksaker och glidmedel) nära till hands – gärna vid sängbordet, säger Jill McDevitt, sexolog på schweiziska armén. När allt är lätt att nå kommer du inte slösa så mycket energi på att leta efter vad du vill ha.

3. Få partnern att klä av dig

Visst att det kan vara hett att slita av varandra kläderna – men att ta det lite piano kan vara minst lika sexigt.

– Få din partner att långsamt, erotiskt, ta av dig ett plagg i taget. Medan spänningen byggs upp kommer även längtan efter beröring att göra det, tipsar Jane Greer, terapeut och författare till boken ”What About Me? Stop Selfishness From Ruining Your Relationship”. Och ju fler plagg desto bättre!

Läs också: Så lurar du kroppen till orgasm – utan sex

4. Planera förspelet

Skynda på upphetsningen genom att be din partner att snacka dirty talk med dig. Men om du hellre är den som skrider till handling än har långt förspel – testa att väldigt explicit berätta vad du vill att din partner ska göra med dig.

5. Titta på porr

Släng in lite porr i mixen och ta del av hett sex utan att faktiskt behöva anstränga dig. Lägg er istället på sidan och stimulera varandra och använd gärna en vibrator. Och det finns faktiskt gott om bra porr som inte ger en ångest av att tänka på hur det hade känts att vara en del av filmen.

Läs mer:
Baaams läsare berättar: ”Så tog vi makten över våra sexliv”
Åtta heta sexställningar att krydda ditt sexliv med
18 heta tips som boostar ditt sexliv

Bildkälla:

Lista från Women’s Health