Kärleksspråk

Test: Hur visar du kärlek? Ta reda på vilket kärleksspråk du pratar

Blir det bråk när din partner dissar dig för sin telefon? Eller när ni inte har sex? Det kan vara så att ni helt enkelt uttrycker er kärlek och era behov på helt olika sätt - ni pratar olika kärleksspråk helt enkelt.

Baaam TV: Lär dig mer om horoskop här

2:50

Efter reklamen: Så blir kärleksåret 2021 – enligt ditt stjärntecken

(2:50)

Psykologen Gary Chapman menar att det finns fem primära uttryckssätt för kärlek – fem så kallade kärleksspråk. Du kan visa din kärlek genom fysisk närhet, att ge gåvor, att avsätta kvalitétstid, genom att göra tjänster för din partner eller genom att säga kärleksfulla ord.

Ofta har vi människor ett primärt språk, och ett sekundärt, som vi använder för att visa vår kärlek. Det språk som vi själva använder för att ge kärlek på är också det språk som vi helst vill ha kärlek på.

”Behandla andra så som du själv vill bli behandlad” heter ju ordspråket, men kanske är det bättre att behandla andra så som de vill bli behandlade. Hur din partner visar kärlek och vilket sätt din partner bäst tar emot din kärlek får du enklast reda på genom att fråga eller studera din partner. Eller så skickar du helt enkelt över det här testet till honom eller henne.

Gör testet nedan för att se hur du visar kärlek, och hur du helst vill att din partner behandlar dig.

Sugen på fler quiz?

Här hittar du alla våra quiz – från om du är redo att skaffa barn till vilket jobb som passar just dig.

Relaterade artiklar
Quiz: Oväntade kärlekspar – vilka kändisar har dejtat varandra?
Quiz: Hur väl minns du de här romantiska komedierna?
Vad kan du om The Notebook? Bara ett äkta fan får 13 rätt