Har Tinder Social försvunnit? Ja, och vi vet varför

Har Tinder Social försvunnit? Ja, och vi vet varför

Tinder Social gjorde det möjligt att matcha med och träffas i större grupper än en vanlig dejt. Men nu verkar funktionen ha försvunnit – Baaam har tagit reda på varför.

Läs mer: Dumpa Tinder – så här träffar du kärlek IRL

Är du en frekvent Tinder-användare? Då har du säkert märkt att funktionen som låter dig dejta i kompisgrupper mystiskt har försvunnit från appen. Och det är inte bara i Sverige – många andra länder verkar ha förlorat funktionen.


Tinder Social lanserades sommaren 2016 och gjorde det möjligt att skapa grupper med dina vänner som använder Tinder. Sedan kunde man swipa bland, matcha med och gå på gemensamma dejter med andra grupper. Det var perfekt när man ville träffa lite nytt folk en fredagskväll och mer avslappnat än den klassiska tvåmanna-dejten. Men nu är det slut med gruppdejtandet.

Läs mer: Flora Wiström: ”Varför tror vi att vi bara kan dejta partners – varför inte vänner

En talesperson för appen säger till Bustle att Tinder Social har lagt ner då funktionen inte passade in i deras framtida riktning. Så här skriver de i uttalandet:

”Vi avslutade Tinder Social i dess ursprungliga version. Funktionen uppnådde ett blygsamt antagande utan någon riktig satsning på marknadsföring men det blev tydligt att funktionen inte passade in i vår framtida riktning. Vi kommer istället att satsa på video-, plats- och AI-drivna funktioner. Vi tror dock att dessa funktioner kommer att leda till en bredare social upplevelse på Tinder, vilket var den ursprungliga avsikten med Tinder Social.”

Trots att vi har förlorat kompisdejtingen i appen så verkar det alltså som att flera spännande nyheter är på väg. Tillsvidare får vi nöja oss med solo-dejter eller styra upp gruppdejter på egen hand.

Foto: IBL, Tinder