okej inte okej sex

Tjatsex - okej eller inte okej?

Ibland har man sex med någon och undrar, var det där verkligen okej? Det där han precis gjorde, gör folk så? Baaam reder ut vad som är okej och inte när det kommer till sex.

1. Ligga utan kyssar

Det kan ske både med ett one night-stand eller med någon du dejtar mer seriöst. Vi syftar på sex utan kyssar. Har förälskade par utanför porrvärlden verkligen sex så, kanske du frågar dig?

WTF eller OK? Helt okej. Att ha sex utan att kyssas är faktiskt ganska vanligt. Kanske vanligare när det gäller one night-stands, men alla gillar inte att kyssas under sex.

2. Surprise-sex

I vissa ställningar (japp, vi tänker på dig, doggy style) är det lätt för killen att lite diskret ”råka” glida in någon annanstans, typ i ditt ass.

WTF eller OK? Inte okej! Långt från alla vill ha analsex och det är aldrig okej att smyga sig in utan ett föregående okej. Och kom igen, hur många ”råkar” hamna där?

3. Handen mot huvudet

Ni ligger och hånglar, det är nice och plötsligt känner du en hand mot huvudet. Handen trycker dig nedåt, mot killens skrev. Han vill ha oralsex.

WTF eller OK? Absolut inte okej! Det här är ett förbryllande beteende som måste upphöra omedelbart. Sluta!

4. Sleeping beauty-sex

Medan du sov passade personen bredvid dig på att smeka sig själv, och använda din kropp som en sovande runkdocka.

WTF eller OK? Sjukt creepy och absolut inte okej. Oavsett om det gäller smeksex eller pentrationssex ska givetvis båda var med på det. Det här är ett övergrepp.

5. Hårda tag

Sex ”Fifty shades”-style kan vara både hett och härligt. Om du gillar den typen av ligg. Det är däremot inget som alla förväntas tycka om.

WTF eller OK? Alla gillar olika. En del gillar lite hårdare tag och tycker att ett par fingrar runt halsen är helt normalt, men att spontant ta stryptag på någon är självklart aldrig någonsin okej. Fråga först, tack.

Sex som i Fifty shades of Grey – okej eller inte okej?

6. Tjat-sex

I vissa delar av Sverige är det kutym att truga lite innan man äter något på typ en fika. Fyra nej innan man tar den där bullen anses helt normalt. Vissa tillämpar samma metod i sängen och tror att fyra nej är ett slags förspel.

WTF eller OK? Ett nej är ett nej. Det är märkligt att vissa fortfarande tror att ett nej betyder ja. Låt oss upplysa er: Nej betyder NEJ.

7. Spott som glidmedel

Du och din kille ligger i sängen och ska precis ha sex. Plötsligt hör du hur han spottar och en blöt spottloska landar på hans nedre regioner.

WTF eller OK? Helt normalt. Många killar använder sitt eget spott som ett naturligt glidmedel. Om du inte gillar det, säg till. Det finns ju vanligt glidmedel.

8. Rysk roulette-sex

Vissa anser att en check up för könssjukdomar är överflödigt så länge den ena har kollat sig. ”Alla jag haft sex med har kollat sig så det är lugnt”, säger killen du ska ligga med och insisterar på att köra utan kondom.

WTF eller OK? Det här är som att spela rysk roulette, kanske har han en könssjukdom, kanske inte – vem vet? Inte han i alla fall. Det är inte bara ansvarslöst och respektlöst, det är dessutom ofräscht och innebär en hälsorisk. Det borde vara krav på en check up innan man har sex med någon utan skydd.

Läs även:
Sju tecken på att du är riktigt bra i sängen
Guide: Så använder du sexleksaker när ni har sex
”Hur berättar jag för min partner att jag har en könssjukdom?”

Foto: Thinkstock