Två tjejer på dejt

Så har pandemin påverkat svenska singlars syn på dejting

Dejtingappen happn har undersökt svenska singlars syn på dejting efter corona – och det visar sig att ganska många fått en ny syn på kärlek.
TV: Så vill svenska singlar dejta efter pandemin
1:03

Efter reklamen: TV: Så vill svenska singlar dejta efter pandemin

(1:03)

Slå på ljud

Pandemin har varit tuff för alla singlar i landet – ”träffa bara de i ditt hushåll”. Eh, jaha? Därför har dejtinglivet minst sagt satts på sparlåga för många. Men, nu är äntligen de flesta vaccinerade och förhoppningsvis kan kärleken börja spira igen.

Dejtingappen happn har tagit tempen på de svenska singlarna för att se hur deras dejtingliv har förändrats under pandemin och hur de känner inför att dejta igen.

Ja, det är tur att apparna funnits. För lite chattande med någon som är gullig och en promenad med coronaavstånd har gått att få till. Men mer spontan intimitet än så har det varit snålt med.

Vissa har faktiskt nätdejtat mer för att ha något att göra i karantän, även om man inte har kunnat ta det vidare på det sätt man kanske gjort annars. Andra har beslutat sig för att sätta kärlekslivet på paus och säger att de nu har drabbats av FODA, det vill säga ”Fear of Dating again”.

Har omvärderat dejtandet

Av de som fortsatt dejta under pandemin, menar många att deras uppfattning kring dejting och vad man vill få ut av en relation har förändrats. Antingen att de känner sig mer säkra i vad de letar efter eller att de känner sig mer redo för ett seriöst förhållande.

Deltavarianten och fortsatta restriktioner till trots uppger 70 procent att de antingen är hoppfulla eller taggade på att återuppta dejtandet.

Dejtinglivet efter vaccinet

De flesta tror att man kommer dejta på samma sätt som man gjorde innan corona ryckte under mattan för oss, men många känner en längtan efter att mötas IRL och menar att man kommer dejta mer på det viset.

Några menar att man fortsatt kommer att hålla avstånd och bara gå på utomhusdejter och en liten del säger att de bara kommer dejta andra som tagit vaccinet.

Här hittar du roliga tips på saker att göra under en dejt.

Foto: TT

TV: Se 7 oväntade kändispar genom tiderna
0:50

Efter reklamen: TV: Se 7 oväntade kändispar genom tiderna

(0:50)

Slå på ljud
Relaterade artiklar
12 tips som gör dig riktigt grym på att kyssas
Män nätdejtar för kärlek – kvinnor för tidsfördriv
Här är relationsexpertens bästa tips och råd inför första dejten