Vad avslöjar din partners kyssar? (mer än du tror har det visat sig)

Vad avslöjar din partners kyssar? (mer än du tror har det visat sig)

En kyss säger mer än tusen ord, lyder ett slitet gammalt ordspråk. Men forskarna ger faktiskt tummen upp till den trötta klyschan.

Har du någonsin varit med om att du är sjukt tänd på en person, men efter att ha kysst hen så svalnar intresset? Det kan vara dina gener som vill tala om för dig att du är fel ute. Enligt en studie från University of Oxford i England kan en kyss vara avgörande för om vi vill satsa på en person – och forskarna menar att det inte handlar om kyssteknik. Utseende och andra kvaliteter hamnar också i skuggan av kyssens betydelse.


Forskarteamet tror att vi genom kyssen kan scanna av signaler om personers hälsa och fertilitet och om våra gener matchar – att det i grund och botten är därför vi ägnar oss åt att kyssas. Så om du inte går igång på din dejts kyss kanske förklaringen finns i hans eller hennes gener.

Eller så behöver hen bara öva lite på sin kyssteknik och ta en Vicks blå?


Historiska kyssar

Prinsessan Diana och Prins Charles

Den 29 juli 1981 förenades Prinsessan Diana och Prins Charles i en bröllopskyss på Buckingham Palaces balkong, medan över 100 miljoner människor från hela världen såg på. Det här är en av de sorgligaste och mest bitterljuva kyssar vi känner till, alla Hollywood-filmer inkluderade.

Yoko Ono och John Lennon

När Rolling Stone Magazines omslag inför januarinumret plåtades, året var 1981, hade John bara timmar kvar att leva. Omslaget kom att bli ett av tidernas mest legendariska, hyllat som världens bästa någonsin.

Britney Spears och Madonna

Året var 2003 och platsen MTV:s VMA-gala. Madonna och Britney förenades i en intensiv kyss. Världen exploderade. Girlpower!


Foto Thinkstock, IBL