killar sex

Vad tycker män om sex - egentligen?

Baaam bad en singelkille, en nydumpad och en förhållandekille att vara brutalt ärliga om sina sexliv. Förbered dig på att få veta sanningen om den mest intima akten, från båda sidor av myntet.

Läs också: Baaam testade nätets mest hajpade sexleksak – så bra var den

Singelkillen:

”Jag får ta saker i egna händer”
Magnus, 20, är singel sedan ett och ett halvt år tillbaka.

När det tog slut med mitt ex var det mycket som hände i mitt liv. Jag flyttade från min hemstad, började en utbildning långt hemifrån och skulle satsa på min karriär. Eftersom det var så mycket som hände just då kändes det skönt att vara singel.

Först hade jag lite ångest för mitt sexliv. Jag var van vid regelbundet sex och övergången från allt till inget fick mig till en början att klättra på väggarna. Men jag har lärt känna mig själv bättre sen det tog slut, fått experimentera med fler och märka skillnaden från person till person.

Jag är själv rätt bekväm med en ny partner och för mig är det självklart att säga till om något känns obehagligt eller kan bli bättre. Jag brukar inte direkt signalera med charader att jag vill byta ställning, utan sunt prat är vad som gäller för att få det så bra som möjligt. Jag tycker personligen att det är helt sjukt om man gått så pass långt att man blottar sin kropp och gör en sådan intim grej som att ha sex, men inte vågar säga vad man gillar och inte.

Jag tycker att sex kan avnjutas precis lika väl i ett förhållande som utanför. Däremot kan jag personligen tycka att känslor för den andra personen förstärker upplevelsen. Sex är ju ett behov som måste tillfredsställas, men med känslor med i spelet så förstärks allting. För mig är bra sex när kemin mellan mig och en tjej bara klickar, när det inte känns spänt under akten. Sen blir inte sexet sämre av ett nästintill frustrerande långt förspel. Att verkligen få längta och kåta ihjäl sig efter en person gör sexet som bäst.

Den senaste tiden har jag haft turen att få en kk, men min senaste singelperiod har bestått av lika många kk:s som one night-stands. Det blir ett enkelt sätt att få utlopp för mina behov utan att det tar för mycket tid från mitt liv. Jag tycker det är lugnande att hålla mig till en person, men det är mer spännande att ge sig ut på okänd mark. Just nu har jag sex ungefär en gång i veckan.

Jag ser mig själv som en rätt decent guy när det kommer till synen på sex och antalet personer jag har legat med. Jag har aldrig sett antalet som någon tävling, däremot har jag haft sex med tillräckligt många för att veta vad jag gillar och vad som generellt brukar funka för tjejen.

När det gäller raggning så har jag alltid haft rätt svårt för det när jag är ute. Ligger medelmåttigt till utseendemässigt och har alltid mina kompisar med mig ute som jag har svårt att slita mig från. Om jag vill så kan jag väl plocka fram min charmiga sida men ett one night-stand frestar mig inte direkt, så länge jag inte är sanslöst sexuellt frustrerad.

”Sexet blir definitivt bättre i ett förhållande”

Det positiva med sexlivet som singel är jag inte behöver anpassa mitt liggande till någon annan. Utmaningen att få komma till skott blir svårare och när jag väl lyckats smakar det lite bättre faktiskt. Då blir jag av med mina behov utan lägga onödig tid på gulligull och fjäsk, även fast det kan vara jävligt nice också.

På minuskontot ligger svårigheten till regelbundet sex. Man har inte ett lika starkt band till personen man ligger med och vet inte lika väl vad hon vil ha. Att testa mer experimentella saker i sängen kanske inte funkar eftersom man inte har den tilliten som man skulle haft i ett förhållande. Och kondom är jobbigt.

Sexet blir definitivt bättre och mer tillfredsställande i ett förhållande. Man vet vad den andre vill ha och vice versa. Däremot blir det mer utmanande och spännande sex när man är singel just för att man oftast inte känner den andra så bra.

Som singelkille får jag ta saker i egna händer rätt mycket, haha! När man inte kan fylla upp sexkvoten som man gjorde i ett förhållande blir det mer njutning på egen hand. Det blir helt klart mer porrtittande. Jag ser inte det som något fel eller konstigt. Porr är ett verktyg för att snabbare få utlopp för sina behov. I ett förhållande behöver jag inte alls porr på det sättet, men utan någon som hjälper en att inte fantisera tar jag hjälp av porr när det behövs som mest.

Skulle jag bli sugen på ett förhållande är det bara att föröka hitta någon som fungerar. Även fast kärlek oftast inte kan hittas bara sådär, så handlar det mest om vilken inställning man har till sin nuvarande relationsstatus. Gräset är garanterat grönare på andra sidan på vissa fronter, men just nu så lockar inte gräset speciellt mycket.

män sex

Singelkillen menar att bristen på regelbundet sex är på minussidan.

Läs också: Relationsexperten: 7 tecken på att det är dags att göra slut


Förhållandekillen:

”Jag pratar mycket om sex med mina kompisar”
David, 22, lever i ett förhållande sedan drygt ett år.

Jag och min flickvän var kompisar i flera år innan vi blev ihop. Vi hänger väldigt mycket med varandra eftersom vi har samma umgängeskrets, men även om vi inte hinner hänga så mycket på veckorna försöker vi sova med varandra.

För mig är sex absolut ett behov som måste tillfredsställas, samtidigt är det mycket mer – speciellt när man är ihop med någon. Man får ju en speciell kontakt när man har sex. Sen tycker inte jag att man ska blanda ihop sex och kärlek för mycket. Sex är ju grymt oavsett om man älskar personen man ligger med eller inte, men jag skulle säga att sexet blir väldigt annorlunda när man älskar någon och till 99,9 procent är det en bra sak.

Bra sex för mig är när man fungerar bra tillsammans och kan njuta av varandra, när man inte behöver tänka på något annat och bara kan vara inne i sexet. Självklart kan man ju definiera bra sex genom massa tekniska krusiduller men det saknar egentligen betydelse. Jag har haft sex med många när det varit grymt rent tekniskt, men den där gnistan har saknats. Då blir det ju inte lika bra. Bra sex bygger på känsla.

Min flickvän och jag har sex rätt ofta och det är ovanligt att vi inte har sex alls under en dag som vi är med varandra. Om vi är lediga har vi ofta sex två eller tre gånger beroende på om vi gör saker under dagen eller om vi bara chillar. Det fantastiska med att ha flickvän är att man faktiskt får ha sex, väldigt ofta dessutom! Sen blir man jävligt bra på att ha sex med varandra när man gjort det ett par gånger.

”Vi pratar ganska mycket om sex”

Självklart märker man en skillnad nu jämfört med första tiden, men jag skulle inte säga att den är stor. I början var man ju såklart mer osäker och det kunde kännas mer spännande att ha sex. Nu är jag mer trygg, vilket känns skönare på många sätt. Att känna sig säker leder ju faktiskt till att man vågar göra mer med varandra. Det går liksom inte att ha det skönt medan man funderar på vad hon tycker om ens håriga ben. Nu är det mer avslappnat.

För att behålla gnistan pratar vi ganska mycket om sex, vad vi tycker är nice och vad vi skulle vilja göra. Det hjälper väldigt mycket, det blir liksom en ond cirkel om man inte säger vad man vill eller inte vill göra. Sen får man vara kreativ – prova olika ställningar, ha sex i nya miljöer, testa rollspel, använda leksaker, ha sexiga kläder osv. Det hjälper om man har ett öppet sinne och vill se sex som en rolig grej man kan experimentera lite med.

Jag pratar också om mitt sexliv med mina kompisar och har aldrig förstått varför man inte skulle göra det. Jag får rätt ofta höra att jag nog är lite för öppen, men jag tror verkligen att det är viktigt att kunna prata om det. Jag har fått väldigt mycket hjälp genom att prata med mina kompisar om sex och jag tror de får hjälp av mig också. Det är ju alltid bättre att prata med en vän om sex än att sitta och paniksöka på Google för att komma underfund med om man är normal eller inte. Sen skulle jag aldrig berätta något om min flickvän som hon inte är bekväm med.

Innan jag träffade min flickvän hade jag mest kk:s, så det är en ganska stor skillnad på mitt sexliv nu och då. När jag var singel hade jag fler valmöjligheter och kände mig mer fri. Samtligt trivs jag väldigt bra med att ha flickvän och känner inget behov av den friheten. En annan stor skillnad är att det blir väldigt mycket mer känslor i sexet. Har man en kk får man ju panik om man behöver se varandra i ögonen i mer än tre sekunder och så vill man ju sticka direkt när man är klar. Sen behöver man inte längre sitta och panikbläddra i telefonen när man vill ligga, vilket är ganska soft.

Det finns självklart saker jag kan sakna med att ha sex om singel, men det är betydligt fler saker som jag inte saknar. Dessutom är sex oftast något som blir bättre med tiden och det är något väldigt speciellt med att ha sex med någon man verkligen älskar.

män berättar om sex

Förhållandekillen pratar mycket om sex med sin tjej.

Läs också: Onanera tillsammans med din partner – 7 sexiga tips


Den nydumpade killen:

”Det gick för mig direkt”
Henrik, 31, och hans flickvän sedan sju år tillbaka gick skilda vägar för tre månader sedan.

Egentligen är jag inte nydumpad i ordets rätta bemärkelse, men det känns så. Hon lämnade mig för tre månader sen. Det var fruktansvärt för det var en så stor och speciell kärlek mellan oss. Vi hade varit tillsammans i sju år och alla, vi också, trodde att det skulle hålla för alltid. Men hon kände att hon stod vid ett vägskäl i sitt liv och ville gå vidare och bilda familj, medan jag inte alls är där än. Jag har precis blivit klar med en lång utbildning, fått ett jobb jag gillar och något som liknar en hållbar ekonomi. Barn väntar jag helst med. Ärligt talat vet jag inte om jag någonsin vill ha en familj som inkluderar barn.

Att gå skilda vägar var rätt beslut. Det fanns ingenting vi kunde göra för att båda skulle bli nöjda. Jag är glad att vi kunde se så pass klart på det. Men jag saknar henne så mycket. Vi har träffats och haft sex ett par gånger sen det tog slut och vi pratar ganska ofta i telefon. Under vårt förhållande hade vi ett bra sexliv. Vi är båda öppna och ganska ohämmade personer. Sen blir det ju inte lika spännande och steamy som med en ny tjej, men det positiva med att känna varandra så väl och verkligen älska personen man ligger med väger upp.

”Det är annorlunda att ha sex med en tillfällig partner”

Efter en och en halv månad hade jag sex med någon annan för första gången på sju år! Det var en tjej jag träffade på Tinder. Vi sågs för ett par glas vin i en bar, hade oväntat mycket att prata om (det är ju ofta så när man ger någon en chans), gick vidare till en annan bar och sen hem till mig. Jag kunde inte hålla mig, jag kom alltså på typ fem sekunder! Innan hade jag varit rädd att det skulle bli så, för att det är spännande med någon ny och man blir lite extra kåt. Det blev precis som jag befarat, fast ännu värre. Hon blev lite irriterad tror jag, det var inte vad hon förväntat sig av en erfaren trettioplussare.

Sedan den gången har jag haft sex med ytterligare två tjejeroch en av dem träffar jag lite då och då. Vi är kk, kan man säga. Jag har varit noga med att tillfredsställa mig själv någon gång på kvällen innan vi ses, för att slippa komma direkt. Det funkar, men jag kommer fortfarande för snabbt. Det är annorlunda att ha sex med en tillfällig partner, mycket mer intensivt.

Jag saknar intimiteten och närheten jag hade med min flickvän, att somna och vakna nära varandra och att dela allt. Att gå och köpa en pizza och kolla på film tillsammans – att vardagen nästan alltid är mysig. Som singel känner jag mig ofta ensam. Men jag gillar ändå verkligen mitt sexliv som det ser ut nu. Förmodligen kommer jag längta efter ett stabilt förhållande igen, men nu vill jag prova mig fram och vara fri ett tag.

Foto: All Over Press