Vem behöver en partner? Inte svenska singelkvinnor

Vem behöver en partner? Inte svenska singelkvinnor

Inget supersug efter att hitta en partner och ett lågt intresse för giftermål. En undersökning visar att svenska singelkvinnor har en hyfsat avslappnad inställning till singellivet.

Läs mer: Fem fördelar du bara har som nybliven singel

Att vara singel innebär inte nödvändigtvis att man vill träffa en partner, i alla fall enligt en undersökning som dejtingsajten Match gjort, rapporterar Aftonbladet.

Singelkvinnor i sju europeiska länder har deltagit i studien, varav 1000 svenskar. Och resultaten visar att singel är ett civiltillstånd som de flesta verkar vara nöjda med. Hälften av Sveriges singelkvinnor mellan 18 och 34 år är varken sugna på att dejta eller hitta en partner och endast 8 procent vill gifta sig. De ser inte social status som något avgörande och 90 procent tycker inte att mannens inkomst spelar någon roll.

Även om svenska singelkvinnor har en ganska avslappnad inställning till dejtinglivet lever en del gamla patriarkala tankar kvar: 14 procent tycker att mannen ska vara den försörjande partnern i ett förhållande. Något som inte är lika viktigt för spanska och franska kvinnor där motsvarande siffra är 4 respektive 9 procent.

Foto: Matheus Ferrero/Unsplash